Transport Online - Brand bij schrootverwerker Den Bosch, rook in wijde omgeving te zien

Brand bij schrootverwerker Den Bosch, rook in wijde omgeving te zien

Brand bij schrootverwerker Den Bosch, rook in wijde omgeving te zien
09-03-2021 11:40 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Bij een schrootverwerker aan de Rietveldenkade in Den Bosch woedt al urenlang een zeer grote brand. De brandweer is met tientallen manschappen ter plaatse om het vuur te bestrijden, maar dat gaat volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio moeizaam "vanwege de omvang en de materialen die in brand staan". Ze verwacht dat het nog wel de hele dag duurt voordat het vuur onder controle is.

Bij het bedrijf dat auto's tot schroot verwerkt, staat een berg rubber-, ijzer- en metaalafval van ongeveer 100 bij 100 meter in brand en dat veroorzaakt veel rook. Er is eerder op de ochtend een NL-Alert verstuurd. "De rook trekt over de stad en is in de wijde omgeving zichtbaar", aldus de veiligheidsregio. Volgens mensen ter plekke zorgt brandend rubber voor stankoverlast.

Omwonenden die last hebben van de rook wordt geadviseerd binnen te blijven, deuren en ramen dicht te houden en ventilatie uit te zetten. De rook trekt ook over de A59, maar die is volgens de woordvoerster niet afgesloten. "Rijkswaterstaat houdt de situatie nauwlettend in de gaten." Rijkswaterstaat meldt dat er verminderd zicht is op de snelweg tussen Engelen en knooppunt Empel en heeft de maximum snelheid aangepast.

De brand brak rond 04.30 uit. Het brandweerkorps uit Den Bosch heeft bijstand gekregen uit onder meer Rosmalen, Vught, Vlijmen en Oss. Ook is er een blusboot gearriveerd om het vuur vanaf het water te bestrijden. De oorzaak van de brand is nog onbekend, voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

Op de website van de gemeente Den Bosch is een liveblog gestart. Daarop worden inwoners geïnformeerd over actuele ontwikkelingen rond de brand.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen