Clicky

 
Transport Online - Tweet Baudet door Twitter bestempeld als misleidend

Tweet Baudet door Twitter bestempeld als misleidend

Tweet Baudet door Twitter bestempeld als misleidend
09-03-2021 09:04 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - Forum voor Democratie heeft het besluit van Twitter gehekeld om een tweet van Thierry Baudet als misleidend te bestempelen. "Als dat geen buitenlandse inmenging in de Nederlandse democratie is, wat dan wel?", laat de partij in een tweet weten.

Twitter heeft onder een bericht dat de lijsttrekker van Forum voor Democratie (FVD) zondag plaatste een waarschuwing gezet dat de tekst misleidend is. De tweet kan daardoor ook niet worden geretweet. Baudet zegt dat hij zich "absoluut" niet zal laten vaccineren, "omdat de bijwerkingen heftig zijn" en "het lange termijn-effect op immuunsysteem volstrekt onbekend is". Het platform heeft onder de tweet een link geplaatst naar een bericht waarin gezondheidsofficials vertellen waarom zij de Covid-19-vaccins als veilig beschouwen voor de meeste mensen.

FVD reageerde via het officiële account op het ingrijpen van Twitter. "Amerikaans #BigTech-bedrijf censureert Nederlandse partijleider een week voor de verkiezingen", schrijft de partij. "FVD wil een anti-censuurwet. Niet-strafbare uitingen op social media mogen niet worden gecensureerd."

Het is volgens journalisten van de Volkskrant en Nieuwsuur de eerste keer dat Twitter ingrijpt bij een tweet van een Nederlandse politicus. Het platform plaatste tijdens en in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen meerdere keren een waarschuwing bij tweets van voormalig president Donald Trump, onder meer over het coronavirus en over de uitslag van de verkiezingen.

Na de bestorming van het Capitool in Washington begin dit jaar legde Twitter Trumps privéaccount plat. Aanvankelijk schortte het techbedrijf de toegang op, daarna werd het geblokkeerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions