Clicky

 
Transport Online - Weer schip vastgelopen op kust eiland Mauritius

Weer schip vastgelopen op kust eiland Mauritius

Weer schip vastgelopen op kust eiland Mauritius
08-03-2021 11:29 | Incidenten | auteur ANP/AFP

PORT-LOUIS - Een trawler met 130 ton stookolie aan boord is gestrand voor de kust van Mauritius. Het is de tweede keer in circa zeven maanden tijd dat het eiland wordt geconfronteerd met een scheepsongeluk waarbij de toeristische tropische kusten met ernstige vervuiling worden bedreigd. Het schip dat onder Chinese vlag voer, is gestrand op een rif vlakbij de de kust en vlakbij hoofdstad Port-Louis.

De kapitein van het schip heeft laat op zondag alarm geslagen en de autoriteiten hebben een operatie in gang gezet om eerst de olie weg te pompen. Er is waarschijnlijk ook nog 5000 kilo smeerolie op het vaartuig, maar verder zou er geen lading in het ruim zijn. Op de zee rond de trawler zijn drijvende versperringen gelegd om olie te stoppen mocht dat uit het zinkende schip gaan lekken. De operatie lijkt succesvol te verlopen.

De bulkcarrier die eind juli voor de kust van het eiland strandde, had veel meer stookolie aan boord die voor een deel is weggelekt en behalve toeristische stranden ook een natuurpark in zee bedreigde. Dat ongeluk met een onder Japanse vlag varende vrachtboot leidde tot massale woede op het eiland. Tienduizenden mensen gingen in augustus de straat op om te betogen tegen de in hun ogen nalatige manier waarop de regering van premier Pravind Jugnauth het scheepsongeluk en de vervuiling had aangepakt. Het was een van de grootste betogingen ooit op het eiland dat bijna 2000 kilometer van de zuidoostkust van Afrika verwijderd ligt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats