Veel problemen door wind en regen

Veel problemen door wind en regen
14-07-2011 17:21 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - Het vliegverkeer op Schiphol ondervindt al de hele dag veel hinder van de harde wind en regen. Aan het einde van de middag waren zestien vluchten geannuleerd, laat een woordvoerder van de luchthaven weten.

Ook zijn veel vluchten vertraagd. "Er is beperkte capaciteit vanwege de wind en het slechte zicht door de regen", legt de woordvoerder uit. "Vluchten komen met vertraging binnen en vertrekken vervolgens ook weer te laat." De zegsvrouw verwacht dat de overlast nog wel even aanhoudt. "Ook als het weer wat rustiger wordt, lopen de effecten nog wel even door."

In Den Haag zijn donderdagmiddag twee voetgangers gewond geraakt toen ze werden geraakt door een omgewaaide boom of een afgewaaide tak. Het gaat om een 52-jarige vrouw en een 19-jarige man. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur op de kruising van de Laan van Meerdervoort met de Conradkade.

De politie in de regio Den Haag kreeg donderdag tientallen meldingen van wateroverlast, omgewaaide bomen en stormschade. In Rotterdam staat een zestig meter hoge schoorsteen op instorten. De problemen zijn mogelijk ontstaan door zware windstoten. De Rotterdamse brandweer heeft zijn handen vol aan meldingen over bomen op de weg en ondergelopen kelders, zegt een woordvoerder.


ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier