Clicky

 
Transport Online - GGD wil vanaf mei 1,5 miljoen vaccinaties per week kunnen geven

GGD wil vanaf mei 1,5 miljoen vaccinaties per week kunnen geven

GGD wil vanaf mei 1,5 miljoen vaccinaties per week kunnen geven
08-03-2021 09:57 | Coronavirus | auteur ANP

UTRECHT - De GGD is zich aan het voorbereiden om vanaf half mei anderhalf miljoen vaccinaties per week te kunnen verrichten. Er komen fors meer priklocaties en per locatie meer priklijnen. De openingstijden worden verruimd en de vaccineerders gaan meer prikken per uur zetten. Een mega-prikoperatie, zegt de GGD zelf.

Ook staan onder andere Defensie en het Nederlandse Rode Kruis paraat om te helpen bij het vaccineren, want de behoefte aan personeel is inmiddels heel groot.

André Rouvoet, landelijk voorzitter van GGD GHOR Nederland: "Het doet enorm goed dat we de eerste positieve effecten zien bij de mensen uit de verschillende doelgroepen die inmiddels gevaccineerd zijn. We maken ons nu op, met duizenden gedreven GGD’ers in het hele land en samen met vele partners zoals Defensie en het Rode Kruis, om in een razend tempo te kunnen vaccineren zodra in het tweede kwartaal de piekleveringen van vaccins beschikbaar zijn".

140 priklocaties

Sinds 6 januari heeft de GGD ongeveer 1 miljoen vaccinaties gezet van de in totaal ruim 1,5 miljoen verstrekte vaccinaties. De rest is gegeven door onder meer huisartsen en medewerkers van zorginstellingen en ziekenhuizen.

Rouvoet verwacht in mei 140 priklocaties te hebben. Nu zijn dat er ongeveer zestig en eind deze maand 75.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions