Clicky


CNV: zorgen over moeizame cao-onderhandelingen meerdere sectoren

CNV: zorgen over moeizame cao-onderhandelingen meerdere sectoren
08-03-2021 08:43 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Vakbond CNV maakt zich zorgen over de moeizaam verlopende cao-onderhandelingen in sectoren die niet worden geraakt door de coronacrisis, zoals de supermarktbranche. Volgens CNV gaan steeds meer onderhandelingen niet goed.

De vakbond meldt dat 1,5 miljoen werknemers wachten op een loonsverhoging in markten die gewoon doordraaien of juist profiteren van de crisis, zoals in supermarkten, banken, ziekenhuizen en de metaalsector. Volgens CNV-voorzitter Piet Fortuin worden in de top vaak ook nog hoge bonussen uitgedeeld vanwege het goede jaar.

"Werkgevers geven aan de onderhandelingstafel geen duimbreed toe en verschuilen zich ten onrechte achter de coronacrisis. Zelfs de overheid geeft niet het goede voorbeeld en investeert niet in de publieke sector", aldus Fortuin. "Deze situatie is extra schrijnend omdat het vaak vitale beroepen betreft, zoals zorg- en supermarktmedewerkers. Honderdduizenden mensen die Nederland door de crisis heen helpen, zien dat voorlopig niet terug op hun salarisstrook."

De vakbond zegt bereid te zijn over te gaan tot actie. "Het CNV heeft zich altijd constructief opgesteld maar gaat nu over tot hardere acties. We hebben genoeg geld in kas om grootschalige stakingen te kunnen uitvoeren", zegt de voorzitter. "De houding van de werkgevers is momenteel contraproductief."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats