Clicky

 
Transport Online - 28 aanhoudingen bij demonstratie Museumplein

28 aanhoudingen bij demonstratie Museumplein

28 aanhoudingen bij demonstratie Museumplein
07-03-2021 18:42 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Zondagmiddag 7 maart 2021 ontstond er opnieuw een spontane demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. De demonstratie werd door de driehoek ontbonden, een noodbevel werd afgekondigd en de politie trad vervolgens gefaseerd op. Hierbij zijn uiteindelijk achtentwintig verdachten aangehouden, meldt de politie zondagavond.

In de loop van de middag verzamelden zich een grote groep mensen, zo’n zevenhonderd personen, op het Museumplein. Het bleek om een spontane demonstratie te gaan en demonstranten hielden zich niet aan de geldende coronamaatregelen. Hierop is de demonstratie door de driehoek ontbonden.

De politie heeft gefaseerd en gedoseerd opgetreden. Er werden in totaal achtentwintig personen aangehouden. Drie voor openlijke geweldpleging, zeven voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Ook zijn er achttien demonstranten aangehouden voor het overtreden van de coronamaatregelen. Zij verplaatsten zich na de demonstratie op het Museumplein naar een horecagelegenheid aan de Van Baerlestraat. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions