Transport Online - Atlete Femke Bol pakt in record Europese indoortitel op 400 meter

Atlete Femke Bol pakt in record Europese indoortitel op 400 meter

Atlete Femke Bol pakt in record Europese indoortitel op 400 meter
06-03-2021 20:34 | Sport | auteur ANP

TORUN - Atlete Femke Bol heeft de hoge verwachtingen helemaal waargemaakt. De 21-jarige Amersfoortse snelde naar het goud in de finale van de 400 meter bij de Europese kampioenschappen indooratletiek in het Poolse Torun. Bol deed dat bovendien in een Nederlands record van 50,63 seconden, één honderdste onder haar oude toptijd. Lieke Klaver moest genoegen nemen met de vijfde plaats in 52,03.

Bol stond voor het eerst in een finale van internationaal kampioenschap, maar gold niettemin als torenhoge favoriete vanwege haar indrukwekkende optredens deze winter op de indoorbanen. Ze scherpte al vier keer eerder het Nederlands record aan en met haar beste tijd voert ze met afstand de Europese ranglijst van dit jaar aan.

Op weg naar de finale toonde ze al haar klasse met dominante optredens in de series en de halve finales. Met lange passen en opvallende souplesse won ze steeds overtuigend haar races. In de finale nam Klaver, vriendin en trainingspartner van Bol, aanvankelijk de leiding. Bol passeerde haar echter buitenom en liep met groot machtsvertoon naar het goud. Klaver zakte weg en greep naast de medailles. Het zilver ging naar de Poolse Justyna Swiety-Ersetic, het brons was voor de Britse Jodie Williams.

Even daarvoor hadden Tony van Diepen en Liemarvin Bonevacia bij de mannen respectievelijk zilver en brons gepakt op de 400 meter. Zij bezorgden de Nederlandse ploeg de eerste medailles van deze EK.

Bol, de pupil van het succesvolle coachduo Laurent Meuwly en Bram Peters, richt na haar 'gouden' succes de blik op de 400 meter horden. Op dat nummer stootte ze vorig jaar al door naar de wereldtop en komt ze ook uit op de Olympische Spelen van Tokio.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen