Clicky

 
Transport Online - Parijse politie ontruimt kades langs zonnige Seine

Parijse politie ontruimt kades langs zonnige Seine

Parijse politie ontruimt kades langs zonnige Seine
06-03-2021 20:27 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - De politie heeft zaterdag Parijzenaars van de kades langs de Seine verdreven die daar naartoe waren gelokt door de zon en lenteachtige temperaturen.

De drukte langs de oevers was zo groot dat de politie de menigte uiteen moest drijven, omdat de afstandsregels en andere coronamaatregelen niet werden gerespecteerd. Er werd geen gehoor gegeven aan oproepen met waarschuwingen die via Twitter werden verzonden. Op de kades geldt een verbod op alcoholconsumptie.

Frankrijk heeft te maken met een aanhoudend hoog aantal coronabesmettingen. In 23 departementen gelden verscherpte maatregelen. Parijs en omgeving behoren tot de risicogebieden waar het virus bijzonder snel circuleert.

Zo is de bewegingsruimte van veel Fransen verder beperkt in het noorden en zuidoosten, zoals rond Calais, rondom Duinkerken en ook in Nice. Daar geldt naast een avondklok ook een weekendklok. In de streek rond Calais zijn de bedden in de ziekenhuizen voor 90 procent bezet en de regionale autoriteiten willen voorkomen dat ziekenhuizen worden overspoeld met patiënten.

Meer dan twee miljoen Fransen mogen niet verder komen dan maximaal 5 kilometer van hun huis, met een uitzondering voor werkenden. De Franse autoriteiten hopen dat vaccinatie snel soelaas biedt. Tot dusver hebben circa 3,4 miljoen Fransen minstens één dosis toegediend hebben gekregen. In Groot-Brittannië ligt het aantal gevaccineerden al boven 22 miljoen.

In de regio Parijs blijven honderd vaccinatiecentra zaterdag en zondag open en elders in het land zijn er vier militaire ziekenhuizen bij de inentingsoperatie betrokken. Premier Jean Castex beloofde zaterdag een flinke impuls te geven aan de vaccinatiecampagne. Doelstelling van de autoriteiten is om medio april minimaal tien miljoen mensen hun eerste injectie te hebben gegeven. Dat aantal moet medio mei zijn opgelopen tot twintig miljoen mensen en tegen de zomer tot dertig miljoen.

Covid-19 heeft tot dusver volgens de laatste cijfers in het land meer dan 88.3000 mensenlevens geëist.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats