Transport Online - Oudgedienden herdenken Jeroen van Merwijk in Spijkers met koppen

Oudgedienden herdenken Jeroen van Merwijk in Spijkers met koppen

Oudgedienden herdenken Jeroen van Merwijk in Spijkers met koppen
06-03-2021 15:10 | Showbizz | auteur ANP

UTRECHT - In het NPO Radio 2-programma Spijkers met koppen is zaterdag ruimschoots stilgestaan bij het overlijden van cabaretier en liedjesschrijver Jeroen van Merwijk. Hij overleed woensdagochtend op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Van Merwijk maakte in de jaren negentig heel lang deel uit van het vaste cabaretteam van het radioprogramma.

Zaterdag kwamen Jack Spijkerman en Erik van Muiswinkel eenmalig terug om samen met presentator Dolf Jansen eer te betuigen aan hun vriend en collega. Spijkerman en Van Muiswinkel deden samen nog eenmaal een van de favoriete sketches van Van Merwijk, over Zeer Open Asfalt Beton. Cabaretier Marcel Harteveld zong een hommage voor de cabaretier die hij deze zomer schreef, toen Van Merwijk hoofdgast was in een speciale zomereditie van het programma.

In een gesprek haalden Spijkerman en Van Muiswinkel herinneringen op aan Van Merwijk. "Hij had een typische humor die je meteen herkende", aldus Spijkerman. "Hij kon aankomen met een sketch waarin een zalmtrap werd geïnterviewd, of waarin we spraken met een lantaarnpaal die ruzie met de buurt had."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen