Clicky

 Roemenen krijgen celstraffen voor reeks bedrijfsinbraken

Roemenen krijgen celstraffen voor reeks bedrijfsinbraken
05-03-2021 19:51 | Misdaad | auteur Redactie

DEN BOSCH - De rechtbank Oost-Brabant heeft een 32-jarige Roemeen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Hij pleegde in relatief korte tijd 7 bedrijfsinbraken. Een land- en leeftijdsgenoot krijgt 2,5 jaar cel voor betrokkenheid bij 4 van die inbraken.

De verdachten braken in juni 2020 samen in bij 4 bedrijven in Valkenswaard, Leende en Helmond. Ze gebruikten veel geweld om binnen te komen en gingen er uiteindelijk vandoor met onder meer sigaretten, kleding, telefoons, laptops en geld. Eén van de verdachten pleegde ook in september, oktober en november 2019 inbraken bij bedrijven. Hij haalde onder meer geld weg bij een dierenpark in Overloon.

Bij het bepalen van de straffen houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachten, naast de schade van de gestolen goederen, ook enorm veel braakschade toebrachten. Daarmee bezorgden ze de benadeelden forse overlast. De verdachten trokken zich niets aan van de belangen van deze benadeelden en lieten hun behoefte aan geld voorgaan.

Ook weegt mee dat beide mannen al meerdere keren zijn veroordeeld tot celstraffen voor gekwalificeerde diefstallen. De ene verdachte moet, naast een celstraf, ook een schadevergoeding betalen van bijna 10.000 euro aan het dierenpark. De overige benadeelden dienden geen vordering in om de door hun geleden schade te verhalen op de verdachten, meldt de rechtbank.

Foto's

  • Jowitra
    Jowitra
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats