Clicky

 
Transport Online - Elf verdachten langer vast voor drugs via postpakketten

Elf verdachten langer vast voor drugs via postpakketten

Elf verdachten langer vast voor drugs via postpakketten
05-03-2021 19:45 | Misdaad | auteur ANP

DEN HAAG - Elf mensen die worden verdacht van het exporteren van verdovende middelen via postpakketten blijven nog zeker veertien dagen langer vastzitten, heeft de rechter-commissaris in Zwolle besloten.

De tien Chinese mannen en een vrouw in de leeftijd van 28 tot 68 jaar werden dinsdag aangehouden in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Tijdens doorzoekingen is beslag gelegd op grote geldbedragen, verdovende middelen en geprepareerde dekladingen en postpakketten. In totaal is 75 kilo MDMA, 15 kilo crystal meth, 70 kilo ketamine en 4000 LSD-zegels in postpakketten onderschept, zegt de politie.

Het onderzoek naar de verdachten werd in november 2018 gestart toen vijf kilo MDMA in een pakket werd aangetroffen dat was verstuurd naar Australië. Sindsdien heeft de politie zowel in Nederland als in het buitenland postpakketten met drugs onderschept. De drugs zaten verstopt in fotolijstjes, tafelpoten, tuinlampen, fitnessapparatuur en thermosflessen. De pakketten gingen naar Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Australië en Aziatische landen, maar ook naar het Verenigd Koninkrijk.

De pakjes werden niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit Duitsland en België verzonden. Het onderzoek loopt nog. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions