Clicky

 
Transport Online - Kabinet wil 'alles verkennen' om vliegvakanties mogelijk te maken

Kabinet wil 'alles verkennen' om vliegvakanties mogelijk te maken

Kabinet wil 'alles verkennen' om vliegvakanties mogelijk te maken
05-03-2021 16:37 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

DEN HAAG - Na een jaar van vliegbeperkingen, reisadviezen en thuisvakanties, hoopt het kabinet dat Nederlanders deze zomer weer volop op vliegvakantie kunnen, maar wel op een veilige manier. Dat is volgens minister Cora van Nieuwenhuizen (Luchtvaart) niet makkelijk, maar "we zijn alles aan het verkennen om het toch weer mogelijk te maken", vertelt de bewindsvrouw.

"We zijn als kabinet aan het kijken, samen met de reisbranche, hoe je dat op veilige manieren kunt doen", zegt Van Nieuwenhuizen over de vliegvakanties. Er worden proeven voorbereid, zoals nu ook voor evenementen gebeurt. Volgens de minister is een aantal zaken heel belangrijk: "Heel goed monitoren, aan de voorkant testen, na afloop testen, zorgen dat de quarantaine goed wordt nageleefd". Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om mensen op vakantie te laten gaan onder voorwaarde dat ze het resort op de vakantiebestemming niet verlaten.

Dat er weer gevlogen en gereisd kan worden, is volgens Van Nieuwenhuizen van groot belang. "Voor de reisbranche zelf, die het water natuurlijk echt aan de lippen staat, maar ook voor mensen die snakken naar een vakantie."

Samenwerking

Ze pleit voor nauwe Europese samenwerking, omdat "harmonisering" volgens het kabinet erg belangrijk is want overal moeten min of meer dezelfde regels gelden. Anders kan iemand van de andere kant van de wereld naar Portugal vliegen, waar ze veel soepeler omgaan met reizigers, om de trein te nemen naar Nederland. In Europa geldt immers het vrij verkeer van mensen.

Nederland wil ook deze zomer behoedzaam blijven, omdat misschien niet iedereen gevaccineerd is.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions