Clicky

 Herstellende wielrenner Jakobsen klaar voor terugkeer op de fiets

Herstellende wielrenner Jakobsen klaar voor terugkeer op de fiets
05-03-2021 12:04 | Sport | auteur ANP

HEUKELUM - Wielrenner Fabio Jakobsen hoopt binnenkort weer op de fiets te kunnen stappen. De 24-jarige sprinter van de Belgische ploeg Deceuninck - Quick-Step mag maandag de hechtingen in zijn mond laten verwijderen. "Ik hoop dan weer te kunnen gaan trainen", meldt Jakobsen op zijn sociale media.

De Nederlander onderging vorige maand weer een operatie aan zijn gezicht, dat afgelopen augustus zwaar gehavend raakte bij een crash in de Ronde van Polen. Jakobsen kreeg implantaten in zijn boven- en onderkaak. De chirurgen hebben ook de littekens in zijn mond weggewerkt.

"Het is bijna tijd om weer te beginnen. Het herstelproces lijkt goed te gaan", aldus Jakobsen. "De laatste drie weken waren pijnlijk, ik had moeite met eten en drinken. Het duurt vier, vijf maanden tot alles genezen en sterk genoeg is voor ik mijn 'nieuwe' tanden krijg. Er is licht aan het einde van de tunnel en daar ga ik voor!"

De wielrenner werd in de massasprint aan het einde van de eerste rit in Polen op hoge snelheid klemgereden door Dylan Groenewegen en vloog door de hekken. Hij raakte bij de val bijna al zijn tanden kwijt. Jakobsen liep ook scheurtjes en breuken in zijn schedel en gehemelte op en een gebroken neus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions