Transport Online - Groot deel gevel juwelier Utrecht weggeblazen bij plofkraak

Groot deel gevel juwelier Utrecht weggeblazen bij plofkraak

Groot deel gevel juwelier Utrecht weggeblazen bij plofkraak
05-03-2021 12:02 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Door de plofkraak vrijdagochtend vroeg bij een juwelier in het centrum van Utrecht is een groot deel van de gevel van het winkelpand eruit geblazen. Twee Utrechters van 17 en 18 jaar zijn aangehouden, meldt de politie. Vanwege instortingsgevaar moesten de bewoners boven de winkel hun huis uit.

De plofkraak vond rond 04.00 uur plaats bij de juwelier aan de Choorstraat. De hulpdiensten zagen het gebeuren via het cameratoezicht daar. De politie startte een onderzoek en zette onder meer een helikopter in. Direct was zicht op een van de verdachten, een 18-jarige uit Utrecht. Na een achtervolging werd die in de Utrechtse wijk Lunetten aangehouden. Ook de tweede verdachte werd in Lunetten gevonden en aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Plofkraken zijn zeer gevaarlijk voor bewoners en omwonenden van de getroffen panden aldus de politie. "Zowel de explosie als instortingsgevaar daarna leveren veel gevaar en schade op." Bij een mogelijke veroordeling zal geprobeerd worden ook de kosten te verhalen op de daders, geeft de politie verder aan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen