Clicky

 
Transport Online - Twee Volvo FH 460 LNG-trekkers voor BWS Transport

Twee Volvo FH 460 LNG-trekkers voor BWS Transport

Twee Volvo FH 460 LNG-trekkers voor BWS Transport
05-03-2021 11:30 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ADUARD - BWS Transport uit Aduard heeft twee Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers aan het wagenpark toegevoegd. De vraag van opdrachtgevers naar duurzaam transport, reductie van de CO2-uitstoot en de Maut-vrijstelling in Duitsland waren belangrijke redenen om te kiezen voor Volvo LNG-trucks. De trucks zijn geleverd door de Groningse vestiging van Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

BWS Transport richt zich voornamelijk op geconditioneerd transport van levensmiddelen, bloemen en planten naar Scandinavië. “We laden in het Westland en rijden vooral naar de regio Kopenhagen en het zuiden van Zweden voor een aantal vaste opdrachtgevers. Regelmatig vragen zij wat wij doen om transport te verduurzamen en dat heeft mij aan het denken gezet”, vertelt eigenaar Bram Slik.

Slik noemt meer redenen om te kiezen voor LNG-trucks. “Ik vind dat je als ondernemer verplicht bent om bij te dragen aan CO2-reductie. Volvo LNG-trucks stoten gemiddeld 20 procent minder CO2 uit dan een dieseltruck en daarmee zetten we een mooie stap. De doorslaggevende reden om nu te investeren in LNG-trucks is dat de Maut-vrijstelling in Duitsland is verlengd tot eind 2023. Een flink deel van onze route gaat door Duitsland en de Maut-vrijstelling bespaart ons per truck jaarlijks 22.000 euro. Zo verdienen we de meer-investering van LNG-trucks in twee jaar terug en is er sprake van een sluitende businesscase. Daar dragen ook de goede verbruikscijfers aan bij. Met onze dieseltrucks zitten we rond de 1 op 3,6 tot 1 op 4; de LNG-trucks halen 1 op 5,2. Het gunstige verbruik, in combinatie met de stimuleringsregeling van 18,7 eurocent per kilogram LNG in Nederland, bespaart jaarlijks nog eens een behoorlijk bedrag aan brandstof per truck.”

Om optimaal te profiteren van de Maut-vrijstelling, maakt BWS Transport met zijn LNG-trucks zoveel mogelijk kilometers in Duitsland. “We plannen het zo dat we de trailers die uit Scandinavië komen, of er juist heen moeten, omkoppelen in Hamburg en Lübeck. Met de LNG-trucks rijden we vanuit Nederland naar het noorden van Duitsland. In Hamburg of Lübeck zet de chauffeur deze trailer neer en koppelt hij een trailer aan die naar Nederland moet.”

Chauffeurs van BWS Transport zijn zeer enthousiast over de rijprestaties. “De LNG-trucks leveren hetzelfde rijcomfort als een dieseltruck, maar hebben bovendien als pluspunt dat ze stiller zijn. Het grootste verschil is het tanken. Als chauffeur is het zaak om de actieradius goed in de gaten te houden en bijtijds te tanken. Gelukkig komen er op onze routes steeds meer LNG-tankstations bij. We kunnen in Heerenveen tanken en ook in de buurt van onze omkoppellocaties in Hamburg en Lübeck zijn LNG-vulpunten.”

BWS Transport is een echt Volvo-nest. Slik: “We rijden al jaren uitsluitend met Volvo-trucks. Het zijn fijne, veilige trucks die zich onderscheiden door het rijcomfort: de I-Shift-versnellingsbak is echt onovertroffen. De keuze voor Volvo is daarnaast een keuze voor Nijwa. De service van Nijwa in Groningen is perfect. Heb je een calamiteit? Dan staan ze direct voor je klaar. Nijwa denkt mee en staat echt naast je. Het hele traject rond de aanschaf van de LNG-trucks was daarvan weer een goed voorbeeld. We zijn uitstekend geïnformeerd over alle ins en outs, inclusief een uitgebreide toelichting bij de aflevering.”

BWS Transport beschikt nu over acht Volvo-trucks. De hoofdmoot van de bedrijfsactiviteiten is geconditioneerd transport van groente, fruit, bloemen en planten naar Scandinavië. “Met onze standplaats in Groningen zitten we ideaal op de route naar Scandinavië. Door de inzet van voorladers en exportchauffeurs kunnen we de trucks maximaal benutten. Op deze manier kunnen we nagenoeg op elk moment van de dag een oplossing bieden voor iedere transportvraag van en naar Scandinavië. Naast deze activiteiten, chartert BWS Transport ook voor een collega-vervoerder met transport van koel- en vriesproducten naar diverse landen in West-Europa.”

Foto's

 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
 • Bontrans
  Bontrans
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions