Clicky

 Rover vraagt extra steun voor OV-bedrijven

Rover vraagt extra steun voor OV-bedrijven
05-03-2021 08:43 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - Hogere tarieven of een verminderd aanbod dreigen in het openbaar vervoer. Daarvoor waarschuwt Reizigersvereniging Rover in een brief aan de staatssecretaris. Rover vraagt het Rijk om voldoende financiële steun voor de OV-sector vanwege het maatschappelijk belang van openbaar vervoer.

Het Rijk heeft de OV-sector een vergoeding verleend tot en met het derde kwartaal van dit jaar om het OV-aanbod op peil te kunnen houden tijdens de coronacrisis. Dit dreigt nu echter te mislukken: Rover ziet veel plannen met forse verminderingen in de kwantiteit en kwaliteit. Dat geldt voor NS maar ook voor het regionale en stedelijke vervoer. “Dat betekent dat de reiziger de rekening gepresenteerd krijgt”, concludeert Rover-directeur Freek Bos.

Rover wijst erop dat het OV tot 2030 juist een noodzakelijke groei moet doormaken in verband met het klimaatakkoord, grootschalige woningbouw en plannen voor autoluwe steden. Rover pleit daarom voor een herstelplan voor het OV en heeft hier de bouwstenen voor aangeboden. “Er zijn meerdere maatregelen denkbaar die het OV helpen”, stelt Freek Bos, “naast financiële steun kan worden gedacht aan het verleiden van de reiziger om terug te keren in het OV, bijvoorbeeld door lagere BTW op tickets.”

Rover roept de staatssecretaris op om snel met de OV-sector in gesprek te gaan om afbraak tegen te gaan. “Dat vraagt om financiële steun. Geen steun is geen optie omdat dit de beschikbaarheid van OV aantast. OV is er voor iedereen, dan moeten we ook zorgen dat dit zo blijft”, schrijft Rover aan de staatssecretaris.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats