Clicky

 
Transport Online - FDF daagt D66-lijsttrekker Kaag voor rechter wegens smaad

FDF daagt D66-lijsttrekker Kaag voor rechter wegens smaad

FDF daagt D66-lijsttrekker Kaag voor rechter wegens smaad
04-03-2021 17:49 | Binnenland | auteur ANP

SINT HUBERT - Boerenactiegroep Farmers Defence Force daagt D66-lijsttrekker Sigrid Kaag voor de rechter wegens smaad. Op 16 maart behandelt de rechtbank in Den Haag de klacht tegen de politica, zegt FDF-voorman Mark van den Oever. Kaag is tevens minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

De boeren zijn boos op Kaag, omdat zij in januari in het televisieprogramma Nieuwsuur FDF aanwees als de boerengroep die hekken in Groningen omver had gereden. Volgens haar zou FDF ook journalisten hebben bedreigd. FDF stuurde haar daarop een aangetekende brief met de eis dat zij haar woorden zou terugnemen en een schadevergoeding zou betalen. "We zijn het zat dat politici de eer en goede naam van FDF aantasten", aldus de boerenorganisatie. Kaag ging niet op de eisen in.

FDF wil nu niet alleen eerherstel, maar ook een schadevergoeding van 50.000 euro. Kaag kan een rechtsgang voorkomen door FDF een schikkingsvoorstel te doen, aldus Van den Oever. De rechtbank in Den Haag kon donderdag niet bevestigen dat de zaak voor 16 maart op de rol staat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats