Transport Online - Belastingdienst verlengt termijn belastingaangifte wegens storing

Belastingdienst verlengt termijn belastingaangifte wegens storing

Belastingdienst verlengt termijn belastingaangifte wegens storing
04-03-2021 16:14 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - De Belastingdienst verlengt de termijn om belastingaangifte te doen over 2020 met een week vanwege de ontstane technische storing bij de fiscus. Daar hadden veel mensen last van die deze week aangifte wilden doen. De inlevertermijn loopt nu tot 8 mei, in plaats van tot 1 mei.

Inmiddels komen er weer zo'n 10.000 aangiften per uur binnen. Het aantal mensen dat tegelijkertijd aangifte kan doen, is nog steeds minder dan normaal en wordt in de loop van de dag verhoogd. "We lijken erin geslaagd te zijn om de technische storing op te lossen die zorgde voor problemen bij het doen van online aangifte. Aangifte doen wordt weer beter mogelijk", belooft de Belastingdienst.

De Belastingdienst heeft sinds de start van de aangiftecampagne te maken met een ernstige technische storing in de onlineaangifte. "We hebben vooraf veel getest, toen zijn de problemen niet ontdekt", aldus de fiscus. Naar de oorzaak van de storing wordt nog steeds gezocht.

Uitstel en garantietermijn

Niet iedereen had met de problemen te maken. Donderdagmiddag hadden ruim een half miljoen mensen wel succesvol aangifte gedaan via de website van de Belastingdienst en via de app.

Ook de termijn om uitstel aan te vragen en de garantietermijn worden met een week verlengd. Iedereen die voor 8 april aangifte doet, krijgt voor 1 juli bericht. Wie voor 8 mei uitstel aanvraagt, heeft tot 1 september de tijd om aangifte te doen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen