Transport Online - Al 54 doden en 1700 arrestaties sinds begin staatsgreep Myanmar

Al 54 doden en 1700 arrestaties sinds begin staatsgreep Myanmar

Al 54 doden en 1700 arrestaties sinds begin staatsgreep Myanmar
04-03-2021 13:23 | Buitenland | auteur ANP/RTR

YANGON - Sinds de staatsgreep in Myanmar zijn bij de protesten in het land al 54 doden gevallen en 1700 arrestaties verricht, meldt VN-mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet. Ze roept de Myanmarese veiligheidsdiensten op te stoppen met hun "wrede optreden" tegen demonstranten en de arrestanten vrij te laten.

Haar oproep volgt een dag nadat 38 demonstranten werden gedood. Dat was de dodelijkste dag sinds het begin van de massale demonstraties tegen de coup. Volgens Bachelet is het werkelijke dodental mogelijk veel hoger. "Het leger van Myanmar moet stoppen met het vermoorden en vastzetten van demonstranten", zegt ze.

Het Myanmarese leger greep op 1 februari de macht in het land. Regeringsleider Aung San Suu Kyi en andere belangrijke politici werden in detentie geplaatst. De partij van Suu Kyi wordt door het leger beschuldigd van fraude bij de parlementsverkiezingen van eind vorig jaar, hoewel daar volgens de nationale kiescommissie geen bewijs voor is.

Het waren de tweede democratische verkiezingen sinds de jaren zestig. De partij van Aung San Suu Kyi behaalde eind vorig jaar een nog grotere verkiezingswinst dan in 2015. De regeringsleider ontving in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede voor haar jarenlange strijd voor democratie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen