Clicky

 
Transport Online - Recordverlies van 6,7 miljard euro voor Lufthansa

Recordverlies van 6,7 miljard euro voor Lufthansa

Recordverlies van 6,7 miljard euro voor Lufthansa
04-03-2021 08:52 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

KEULEN - Luchtvaartconcern Lufthansa heeft vorig jaar afgesloten met een recordverlies van meer dan 6,7 miljard euro. In het voorjaar viel het internationale vliegverkeer voor passagiers nagenoeg stil door reisbeperkingen en het gedeeltelijke herstel in de zomer werd door nieuwe lockdowns al gauw weer de kop ingedrukt.

Dit jaar verwacht het Duitse luchtvaartbedrijf slechts de helft van het normale aantal vluchten van voor de crisis uit te voeren. Daardoor blijft volgens Lufthansa steun van de overheid nodig, in de vorm van gesubsidieerde werktijdverkorting en het terugstorten van betaalde sociale premies.

Lufthansa verwacht pas in 2024 uit de crisismodus te kunnen. Maar zelfs dan vliegt het concern nog altijd een tiende minder dan voor de uitbraak van de coronapandemie, schrijft het bedrijf in zijn financiële verklaring. Van cruciaal belang daarbij is of reisrestricties, met name op de Noord-Amerikaanse markt, kunnen worden versoepeld na vaccinaties en massale testprogramma's.

Vorig jaar stak de Duitse regering al 9 miljard euro in Lufthansa om het bedrijf niet om te laten vallen. Daarbij kostten reorganisaties wegens de crisis 28.000 medewerkers hun baan bij het concern.

In totaal vervoerde Lufthansa 36 miljoen passagiers in 2020, slechts een kwart van het aantal een jaar eerder. De omzet kelderde daardoor tot 13,6 miljard euro, wat 63 procent minder is dan een jaar eerder. Alleen vrachtvluchten van Lufthansa leverden nog een positieve bijdrage.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden