Clicky


Mogelijk nieuw complot om parlement VS binnen te dringen

Mogelijk nieuw complot om parlement VS binnen te dringen
03-03-2021 23:57 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse Capitool-politie heeft aanwijzingen dat een militie mogelijk van plan is donderdag het parlement in Washington binnen te dringen. De dienst zegt voorbereid te zijn op alle mogelijke dreigingen tegen het Amerikaanse Congres en de leden van het parlement. Het Huis van Afgevaardigden, het lagerhuis van het parlement, besloot de vergadering van donderdag te schrappen na de waarschuwing, bericht de Washington Post.

Het Capitool werd op 6 januari bestormd door aanhangers van toenmalig president Donald Trump. Circa achthonderd mensen drongen toen het parlementsgebouw in Washington binnen, waarbij vijf doden vielen.

De Capitool-politie kreeg het verwijt te laat in actie te zijn gekomen en slecht te zijn voorbereid. Na de bestorming werden tal van veiligheidsmaatregelen genomen, waaronder een hek en extra personeel.

De dienst zegt in een verklaring samen te werken met de hoofdstedelijke politie en de FBI om welke dreiging dan ook te stoppen. De informatie over de dreiging van de militie wordt serieus genomen. Details kunnen vanwege de "gevoelige aard" niet worden gegeven.

In de VS zijn inmiddels ruim 270 personen aangeklaagd in verband met de aanval op het parlementsgebouw.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions