Clicky


E-Fulfilment Center Jumbo in Bleiswijk officieel geopend

E-Fulfilment Center Jumbo in Bleiswijk officieel geopend
03-03-2021 19:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VEGHEL - Donderdagmiddag 3 maart heeft Jumbo Supermarkten in Bleiswijk haar derde e-fulfilment center (EFC), voor het bezorgen van online bestelde boodschappen, officieel geopend. Met een druk op de knop door supply chain directeur Karel de Jong, grondlegger van Jumbo Karel van Eerd, CCO Colette Cloosterman-van Eerd en CEO Frits van Eerd, en het knippen van het lint door mevrouw Kitty van Eerd (echtgenote Karel van Eerd), werd het EFC officieel ingelijfd. Het nieuwe EFC is een aanvulling op de bestaande EFC’s voor online bestelde boodschappen van Jumbo in Den Bosch en Raalte.

Het nieuwste EFC van Jumbo in Bleiswijk werd begin dit jaar in gebruik genomen. Tijdens een zogenoemde ‘ramp-up’ periode werd het EFC gevuld met de producten voor online bestellingen en werd het bezorggebied stap voor stap vergroot. Inmiddels is het EFC volledig operationeel. In de loop van 2021 zullen Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland vanuit dit EFC worden beleverd. Naast dat Jumbo door dit EFC haar online bezorgcapaciteit heeft uitgebreid, zorgt de combinatie met de EFC locaties in Den Bosch en Raalte ook voor een evenwichtige landelijke spreiding van het Jumbo online netwerk.

Harde groei

“De markt voor online boodschappen is de afgelopen tijd heel hard gegroeid, versneld door onder meer de corona situatie,” zegt supply chain directeur Karel de Jong. “Jumbo is in deze markt een speler van formaat en we willen blijven inspelen op de behoefte van onze klanten. Om dat te bereiken, breiden we onze online organisatie en het bezorgnetwerk steeds verder uit. Met een efficiënte en schaalbare infrastructuur zorgen we voor een nóg sterker omnichannel aanbod voor onze klanten. Daarnaast zitten we met dit nieuwe EFC dichter bij onze klanten in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Dit betekent dat we veel minder kilometers maken dan voorheen om de boodschappen bij hen thuis te bezorgen. Dit draagt bij in het verlagen van onze CO2-uitstoot.”

Duurzaamheid

Het nieuwe EFC in Bleiswijk is gebouwd volgens de norm BREEAM Outstanding. Dit resulteert in een pand gemaakt van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen. Het dak is voorzien van zo’n 15.500 zonnepanelen, met een jaarlijks totaal vermogen dat vergelijkbaar is met het gebruik van zo’n 1700 huishoudens. Maar er is ook naar het binnenklimaat gekeken.

Een luchtverversingsinstallatie stemt de lucht op iedere verblijfsruimte af en een verlichtingsplan stemt het licht in de verschillende ruimtes automatisch af op de lichtinval van buiten. In combinatie met diverse geluid reducerende maatregelen wordt zo een optimale werkomgeving gecreëerd. Ook is de buitenomgeving van het pand ecologisch ingericht met een insectenhotel, torenvalkkast, inheemse bomen, bloemrijk grasland en pimpelmees- en koolmeeskasten.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    Euser
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions