Transport Online - Meer dan 5000 nieuwe coronagevallen gemeld

Meer dan 5000 nieuwe coronagevallen gemeld

Meer dan 5000 nieuwe coronagevallen gemeld
03-03-2021 15:33 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal coronagevallen is tussen dinsdagochtend en woensdagochtend met 5090 gestegen. Voor de derde keer in een week tijd zijn er meer dan 5000 positieve tests in een etmaal geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daarvoor was dat meer dan een maand lang niet gebeurd.

In de afgelopen week kwamen er gemiddeld 4658 positieve tests per dag bij. Dat is het hoogste gemiddelde sinds eind januari.

In Amsterdam werden afgelopen 24 uur 335 nieuwe gevallen geregistreerd. Voor de hoofdstad is dat het hoogste aantal sinds half januari. Op dinsdag noteerde Amsterdam slechts 96 positieve tests. Dat was juist het laagste aantal sinds begin februari, toen de teststraten dicht waren vanwege extreem winterweer. De oorzaak van dat verschil is niet bekend.

Sterfgevallen

In Rotterdam kregen 190 inwoners te horen dat ze het virus hebben opgelopen en in Den Haag werden 115 besmettingen bevestigd. Tilburg telde 104 positieve tests, Hoorn 83, Eindhoven 71 en Utrecht 69. Op Schiermonnikoog, dat de laatste weken kampt met een lokale uitbraak, kwam weer een nieuw geval aan het licht.

Het epicentrum is momenteel het noorden van Noord-Holland. Die streek telde afgelopen etmaal 446 positieve tests, het hoogste aantal van alle regio's. Ook de afgelopen dagen werden daar de meeste gevallen vastgesteld. In de afgelopen twee weken zijn 4646 inwoners van de streek positief getest, omgerekend 701 op elke 100.000 inwoners. Dat is meer dan Rotterdam-Rijnmond (353 per 100.000) en Amsterdam-Amstelland (318) bij elkaar.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 48. Dat is wel aanzienlijk lager dan op eerdere woensdagen. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want sterfgevallen worden soms pas een tijd na het overlijden doorgeven. De gemeenten Zeist (Utrecht) en Aa en Hunze (Drenthe) hadden afgelopen etmaal de meeste meldingen van sterfgevallen. In beide gemeenten werd het overlijden van vijf besmette inwoners geregistreerd. In Rotterdam steeg het aantal coronadoden met vier.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen