Clicky

 
Transport Online - Hoeksche Waard krijgt boost met grootschalige moderne bedrijvencampus

Hoeksche Waard krijgt boost met grootschalige moderne bedrijvencampus

Hoeksche Waard krijgt boost met grootschalige moderne bedrijvencampus
03-03-2021 14:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HOEKSCHE WAARD - Op een deel van het voormalige suikerfabrieksterrein van Cosun Beet Company verschijnt binnenkort een grootschalige en moderne bedrijvencampus. De grond is gekocht door AG Real Estate in partnership met Heylen Warehouses. De nieuwe investeerders zien zowel in de locatie als voor de Zuid-Hollandse gemeente Hoeksche Waard veel mogelijkheden. De groei van bedrijfsactiviteiten zal een impuls geven aan de werkgelegenheid en economie in de regio. Aandacht voor infrastructuur, veiligheid en duurzaamheid staan centraal in de ontwikkelingsplannen voor de campus waarvan de bouw dit jaar al van start gaat.

Gemeente Hoeksche Waard, Provincie Zuid-Holland en Cosun Beet Company maakten in 2018 het bestemmingsplan rond voor de herontwikkeling van het terrein van de voormalige suikerfabriek. De investeerder-ontwikkelaars AG Real Estate en Heylen Warehouses namen samen het terrein in december 2020 over. Een deel van het terrein is inmiddels bouwrijp opgeleverd aan de kopers en de eerste bouwvergunningen zijn aangevraagd. De oplevering van de rest van het terrein volgt naar verwachting eind 2021.

AG Real Estate en Heylen Warehouses hebben het terrein na de aankoop omgedoopt tot SHIPP 21. Wim Heylen, eigenaar van Heylen Warehouses: “SHIPP 21 staat voor ‘South Holland Inland Port Puttershoek 2021’. Deze naam zegt veel over de ambitie. De moderne en grootschalige campus gaat ruimte bieden aan kleine en (middel)grote lokale, nationale én internationale bedrijven die onder meer actief zijn in logistiek & transport, e-commerce, koel- & vriesopslag, maakindustrie en maritieme toelevering & onderhoud. Daarnaast blijft Cosun Beet Company actief in Puttershoek met haar huidige suikerspecialiteitenfabriek, silo’s en distributiecentrum. Van de 60 hectare die aangekocht werden, is 40 hectare bestemd voor de bouw van bedrijven. De overige grond zal gebruikt worden voor de aanleg van onder andere nieuwe wegen en groenvoorzieningen.”

Groei werkgelegenheid in eigen regio

Veel inwoners van de gemeente Hoeksche Waard zijn voor hun baan aangewezen op bedrijven in en om steden als Rotterdam of Dordrecht. De komst van nieuwe bedrijven op SHIPP 21 zorgt voor een flinke toename van werkgelegenheid in de eigen regio. Voor veel van de 25.000 forenzen die nu elke morgen de Hoeksche Waard verlaten, biedt dit straks kansen op werk dichter bij huis. Dat scheelt hen kostbare tijd aan woon-werkverkeer en het wegennetwerk wordt erdoor ontlast.

Minder verkeersoverlast en meer veiligheid voor inwoners Puttershoek

De locatie van SHIPP 21 net ten zuiden van de Rotterdamse haven is gunstig met het oog op transport. Het terrein ligt tussen twee snelwegen en direct aan de vaarweg Oude Maas. Voor de initiatiefnemers waren dit belangrijke argumenten om te investeren.

CEO van Heylen Warehouses Ralph Caspanni: “De A16 en A29 zijn goed bereikbaar via de nabijgelegen N217. Om de aansluiting tussen de N217 en de campus te optimaliseren, realiseren we een nieuwe verbinding. Voor de woonkern van Puttershoek betekent dit minder verkeersoverlast en meer veiligheid voor de inwoners. Medio 2021 verwachten we te beginnen met de aanleg. Ondertussen kijken we naar mogelijkheden om de bestaande insteekhaven van het terrein te moderniseren. Transport van en naar de Rotterdamse haven met binnenvaartschepen is namelijk efficiënter en duurzamer dan met vrachtwagens."

Minimale ecologische voetafdruk

De mogelijkheid van vervoer over water is één van de plannen om de ecologische voetafdruk van SHIPP 21 te minimaliseren. Cosun Beet Company realiseert naast de campus momenteel een zonnepark met zonneweides waarmee ze vanaf mei dit jaar waarschijnlijk al CO2-neutraal kan opereren. Het andere deel van de zonneweides is van het Klimaatfonds en Greenchoice.

Vanaf juni verwachten zij hiermee duurzame energie te kunnen leveren aan het openbare net. Ook op de daken van de bedrijven worden straks in samenwerking met Heylen Energy zonnepanelen geplaatst zodat de campus in zijn eigen energiebehoefte zal kunnen voorzien. Wanneer alle daken met panelen zijn uitgerust, betekent dit een productie van +/- 30.000 Mwh/jaar.

Succesvolle samenwerking

Met deze aankoop wordt de succesvolle samenwerking tussen Heylen Warehouses en AG Real Estate verdergezet met potentieel voor uitbreiding van de gezamenlijke vastgoedportefeuille van hoogwaardige logistieke en (semi-) industriële panden. Marc Van Begin, Chief Financial Officer bevestigt: "Onze joint venture met de Heylen Groep, die 5 jaar geleden van start ging, heeft ons in staat gesteld onze logistieke portefeuille op een opmerkelijke manier uit te breiden. De overwegingen die we met hen hebben gedeeld, hebben onze keuze voor gediversifieerde, duurzame en verantwoordelijke investeringen bevestigd, in overeenstemming met ons CSR-beleid. Op die manier geven wij onze teams extra betekenis aan hun projecten en gaan wij de uitdagingen van morgen aan."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden