Clicky

 
Transport Online - NOS noemt journaalaankondiging Baudet 'bitter' en 'onverantwoord'

NOS noemt journaalaankondiging Baudet 'bitter' en 'onverantwoord'

NOS noemt journaalaankondiging Baudet 'bitter' en 'onverantwoord'
03-03-2021 14:39 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - De NOS vindt de aanwezigheid van lijsttrekker Thierry Baudet als medepresentator van het WNL-programma Goedemorgen Nederland "onverantwoord". Dat laat een woordvoerder van de omroep desgevraagd weten aan het ANP. De Forum voor Democratie-voorman kondigde het NOS Journaal aan als "het fake news-journaal".

"Wij vinden het van WNL journalistiek onverantwoord om - zeker in verkiezingstijd - een politicus in een journalistiek programma op te voeren als copresentator, en niet alleen als geïnterviewde", aldus de woordvoerder. In de aanloop naar de verkiezingen zitten er dagelijks lijsttrekkers aan tafel bij Goedemorgen Nederland die als copresentator fungeren.

"Juist in een tijd waarin feiten en meningen steeds meer door elkaar lopen, moet je als publieke omroep geen verwarring creëren en glashelder zijn over je rol in onze samenleving", vervolgt de omroep. "Dat we ook in een tijd leven waarin NOS-verslaggevers agressief bejegend worden door mensen die ons beschuldigen van het maken van fake news, maakt dit incident voor ons extra bitter."

WNL gaat de inhoud van het ochtendprogramma niet aanpassen na de kritiek van de NOS, zegt hoofdredacteur Bert Huisjes. De "haastig opgestelde verklaring van de NOS" is volgens Huisjes geen reden om de inhoud van het programma aan te passen. "Daar gaat de NOS niet over. In de uitzending is ruimschoots weerwerk geleverd op de uitlatingen van lijsttrekker Baudet."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions