Transport Online - Explosief ontploft bij coronateststraat GGD in Bovenkarspel

Explosief ontploft bij coronateststraat GGD in Bovenkarspel

Explosief ontploft bij coronateststraat GGD in Bovenkarspel
03-03-2021 08:40 | Binnenland | auteur ANP

BOVENKARSPEL - Bij de coronateststraat van de GGD in Bovenkarspel (Noord-Holland) is woensdagochtend om 06.55 uur een explosief afgegaan. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn ramen vernield, meldt de politie. De omgeving is afgezet.

Een beveiliger van de teststraat waarschuwde de politie over de ontploffing. Hij had een harde knal gehoord en zag vervolgens dat meerdere ramen van het pand kapot waren, aldus de politie. Buiten het pand lag een metalen cilinder die was ontploft. Volgens een woordvoerder van de politie leek het explosief op een metalen blik of pijp van ongeveer 10 centimeter hoog. In totaal vijf ramen sneuvelden.

De politie heeft de omgeving afgezet en doet onderzoek naar het explosief en de herkomst. Voor de veiligheid wordt bij het onderzoek assistentie verleend door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). De politie roept getuigen op zich te melden.

De GGD belt iedereen af die voor woensdag een afspraak bij de teststraat had staan. Wanneer de teststraat weer open gaat is nog onbekend.

De teststraat, gevestigd aan de Middenweg 7, ging eind november voor het eerst open. Volgens de GGD heeft de teststraat een maximale capaciteit van achthonderd testen per dag.

Dit is niet het eerste incident bij een coronateststraat. Op Urk werd eind januari tijdens rellen een teststraat van de GGD in brand gestoken. In Hilversum werd een week later bij een teststraat vuurwerk met brandbaar materiaal eraan gevonden. Daarop kregen de teststraten in het Gooi 24 uur per dag beveiliging. Afgelopen najaar werd een testlocatie in Breda doelwit van vernielingen en bekladdingen. Volgens burgemeester Paul Depla werden ook medewerkers uitgescholden door mensen die corona een 'sprookje' vinden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen