Transport Online - Plofkraak bij juwelier in Amsterdam

Plofkraak bij juwelier in Amsterdam

Plofkraak bij juwelier in Amsterdam
02-03-2021 12:00 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekende verdachten een plofkraak gepleegd op een pand van een juwelier aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam West. De schade aan het pand is groot, meldt de politie.

De recherche is op zoek naar getuigen, die het onderzoeksteam meer kunnen vertellen over de verdachten en/of hun vluchtroute, of wellicht beelden hebben van het voorval. Het is vooralsnog onbekend of de verdachten iets hebben buitgemaakt.

Omstreeks 03:40 uur worden buurtbewoners in de omgeving van Jan Evertsenstraat opgeschrikt door een enorme knal, veroorzaakt door een explosie. Omwonenden verklaren dat ze hierna een motorscooter met twee personen erop hebben zien wegrijden in de richting van het Balboaplein.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en medewerkers van de forensische opsporing hebben ter plaatse onderzoek gedaan en geen explosieven of ander gevaarlijk materiaal meer aangetroffen. 

Vanwege de heftige explosie heeft de brandweer de bovengelegen woningen geïnspecteerd op instortingsgevaar. Hiervan was geen sprake, aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen