Clicky

 
Transport Online - Tankstations niet onveiliger door combinatie van nieuwe brandstoffen

Tankstations niet onveiliger door combinatie van nieuwe brandstoffen

Tankstations niet onveiliger door combinatie van nieuwe brandstoffen
02-03-2021 11:57 | Binnenland | auteur Redactie

BILTHOVEN - De combinatie van nieuwe brandstoffen, zoals waterstof, aardgas en elektriciteit, maken tankstations niet onveiliger voor de omgeving. De regels die nu gelden om ervoor te zorgen dat brandstof veilig wordt aangevoerd naar en opgeslagen op het tankstation, zijn ook veilig nadat er nieuwe brandstoffen zijn toegevoegd. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) .

Op tankstations moet voldoende afstand zijn tussen de installaties voor verschillende soorten brandstof. Dat voorkomt een kettingreactie bij een ongeluk. Daarbuiten moet de afstand tussen een tankstation en de woningen in de omgeving groot genoeg zijn.

Voor dit onderzoek zijn de afstanden berekend met verschillende aannames over de hoeveelheden die in 2030 van de verschillende typen brandstof worden verkocht. Hieruit blijkt dat de regels niet hoeven worden aangepast. Het RIVM raadt wel aan om de afstanden tot woningen in alle praktijksituaties goed in de gaten te houden.

De verwachting is dat tankstations de komende jaren steeds vaker worden ingericht voor nieuwe brandstoffen, naast benzine, diesel en LPG Liquefied Petroleum Gas . Dit komt doordat de Nederlandse overheid meer duurzame energie wil gebruiken. Het is onder andere de bedoeling dat auto’s en vrachtwagens steeds meer op nieuwe brandstoffen rijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats