Transport Online - Bespaar op de verzekeringen van je bedrijfswagens

Bespaar op de verzekeringen van je bedrijfswagens

Bespaar op de verzekeringen van je bedrijfswagens
02-03-2021 10:57 | Overig | auteur Redactie

Een groot aantal ondernemers biedt haar personeel een bedrijfswagen aan, om naar klanten en zakenrelaties te kunnen reizen zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Het kan best lastig zijn om een geschikte bedrijfswagen te vinden! Een zakelijk dienstverlener zoekt zeer waarschijnlijk naar andere modellen, dan bijvoorbeeld een bouwbedrijf of hovenier. In dit laatste geval is het belangrijk dat er veel mee kan. Niet alleen het zoeken naar een geschikt model auto kan je veel geld besparen. Ook een autoverzekering vergelijken voorafgaand aan de aankoop van het voertuig helpt! In dit artikel lees je er meer over.

Tip: je auto direct verzekeren zonder hier te veel voor te betalen kan door gebruik te maken van een online vergelijkingstool!

Verschillende soorten autoverzekeringen

Een oude bedrijfsbus voor een bouwbedrijf kan verzekerd worden met een WA-verzekering. Op het moment dat jijzelf of een medewerker betrokken raakt bij een ongeluk, dien je de schade aan het voertuig zelf te bekostigen. Voordeliger is het bij een oude bedrijfswagen om deze direct te vervangen. Kies je voor een dure, nieuwe auto dan is een all-risk autoverzekering de beste keuze. We noemen het ook wel een WA-verzekering met volledig casco. Iedere vorm van schade aan het voertuig wordt in dit geval vergoed door de verzekeraar, mits de schade vanzelfsprekend niet bewust is toegebracht aan het voertuig. Een derde optie, de middenweg, is een WA-verzekering met beperkt casco.

Aanvullende verzekeringen bij een autoverzekering

Net als bij verschillende andere soorten verzekeringen, kun je ook bij een autoverzekering voor een aantal aanvullende verzekeringen kiezen. Denk aan een inzittendenverzekering, die (lichamelijke) schade aan anderen in het voertuig dekt bij een ongeluk. Mocht iemand invalide raken of nog erger, sterven, dan krijgen nabestaanden een forse schadevergoeding via de verzekeraar.

Ook handig: een rechtsbijstandverzekering voor verkeersconflicten. Mogelijk raak je betrokken bij een ongeval, waarbij niet direct vast te stellen is wie het ongeluk veroorzaakt heeft. Wanneer het tot een rechtszaak komt, is het prettig om gesteund te worden door een advocaat. Bij een all-risk autoverzekering is deze aanvullende verzekering niet altijd noodzakelijk.

Vergelijken helpt je te besparen op de kosten

Eerder las je al, dat het verstandig kan zijn om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Een online vergelijkingstool biedt je hierbij hulp aan! Vul een aantal gegevens in over de bestuurder van de auto en de auto zelf, om de tool te laten berekenen welke verzekering het meest voordelig is.


Dit is een gesponsord artikel

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen