Transport Online - Fatrans neemt Belgische Ditraco over

Fatrans neemt Belgische Ditraco over

Fatrans neemt Belgische Ditraco over
02-03-2021 10:36 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

AMSTERDAM - Het Belgische transportbedrijf Ditraco komt in Nederlandse handen. Met ingang van 1 maart 2021 is Ditraco overgenomen door Fatrans. Deze strategische overname maakt verdere groei mogelijk voor de huidige bedrijfsactiviteiten van Ditraco. Het versterkt ook de huidige positie van Fatrans in de Belgische markt.

Ditraco is gevestigd in het Belgische Molenstede en is specialist op het gebied van geconditioneerd transport en opslag van levensmiddelen. Met 25 medewerkers en 22 trucks verzorgt Ditraco dagelijks de distributie voor klanten in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk.

Fatrans ontstond in 1986. Het bedrijf is gespecialiseerd in geconditioneerd transport en groupage van ultravers producten. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft Fatrans vestigingen in Dronten, Venlo, Paderborn (DE), Mannheim (DE), Hamburg (DE) en München (DE). De huidige focus ligt dan ook op het beleveren van distributiecentra in Nederland, Duitsland en België.

Groeistrategie

De activiteiten van Fatrans en Ditraco zijn zeer complementair. Beide zijn familiebedrijven die gaan voor lange termijnrelaties met klanten en zich sterk focussen op kwaliteit, flexibiliteit en innovatie. De raakvlakken maken dat door de integratie van de Belgische activiteiten een breder opererend bedrijf kan worden neergezet.

Het doel is om op deze manier de klanten nog efficiënter te kunnen bedienen door het uitbouwen van groupage transport. Daarnaast brengt de samenwerking ook andere synergievoordelen met zich mee en breidt Fatrans haar netwerk voor ultravers producten in de Belgische markt verder uit.

Kortom, door de overname wordt gebruik gemaakt van elkaars capaciteit en kennis. Maar voor Ditraco veranderd niets in de huidige bedrijfsvoering. Stefan Dierckx en Kirsta Stas blijven algemeen directeur van Ditraco.

Foto's

  • J.Roeland
    Fatrans B.V.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen