Clicky

 
Transport Online - United Airlines koopt meer 737 MAX-vliegtuigen van Boeing

United Airlines koopt meer 737 MAX-vliegtuigen van Boeing

United Airlines koopt meer 737 MAX-vliegtuigen van Boeing
01-03-2021 18:50 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

NEW YORK - Luchtvaartmaatschappij United Airlines gaat nog eens 25 vliegtuigen kopen van het type 737 MAX van Boeing. Dat wordt gezien als een teken van vertrouwen in de 737 MAX, die pas korte tijd weer mag vliegen na twee dodelijke crashes met het type in korte tijd.

Ook heeft United om versnelde levering van eerder bestelde 737 MAX-toestellen gevraagd. In totaal heeft de Amerikaanse maatschappij nu 188 orders geplaatst voor de 737 MAX. Het vliegtuig stond sinds voorjaar 2019 wereldwijd aan de grond na twee ongelukken binnen enkele maanden. In beide gevallen bleek een veiligheidssysteem de neus van het toestel herhaaldelijk naar beneden te duwen, ook als dat niet nodig was. Door de crashes in Indonesië en Ethiopië kwamen honderden mensen om het leven.

In Europa en de Verenigde Staten mag inmiddels weer gevlogen worden met de 737 MAX. China liet maandag weten dat er nog steeds grote zorgen over de veiligheid van het vliegtuig zijn. Zodra die zorgen zijn weggenomen, zal China het toestel nog uitgebreid testen voordat het weer mag vliegen.

Met de extra bestelling wil United zijn vloot vernieuwen en klaar zijn voor het herstel van de coronacrisis in de luchtvaart.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden