Transport Online - Verdachte (20) opgepakt voor fraude met doneeractie

Verdachte (20) opgepakt voor fraude met doneeractie

Verdachte (20) opgepakt voor fraude met doneeractie
01-03-2021 17:40 | Binnenland | auteur Redactie

HELMOND - De politie heeft maandag een 20-jarige man uit Helmond aangehouden voor oplichting. De man zit vast voor verder onderzoek. De zaak heeft een link met de in Amsterdam doodgeschoten Bas van Wijk, meldt de politie.

Op zaterdag 8 augustus 2020 werd in park De Oeverlanden in Amsterdam de 24-jarige Bas van Wijk doodgeschoten. Enkele dagen later was er, zonder medeweten van de familie van Bas, via een website een online doneeractie gestart om geld op te halen voor de uitvaartkosten. Er waren ook al verschillende donaties gedaan.

De familie van Bas deed melding van de doneeractie bij de politie in Amsterdam. Na contact vanuit de politie met de website is de doneeractie vroegtijdig gesloten waardoor doneren niet meer mogelijk was en het uiteindelijk bij een relatief klein bedrag bleef. Het gedoneerde geld is direct teruggestort aan de donateurs.

Tijdens een eerste onderzoek naar de initiatiefnemer van de doneeractie door de Amsterdamse collega’s, kwam al snel de 20-jarige verdachte uit Helmond in beeld waardoor de samenwerking met de districtsrecherche in Helmond werd opgezocht. Zij namen de zaak over en deden verder onderzoek naar deze verdachte. Er kwamen daarbij nog eens twee andere doneeracties en enkele WhatsApp fraudes aan het licht. Een van zijn slachtoffers van Whatsapp fraude maakte alles bij elkaar meer dan 6500 euro over.

Ook deze zaken worden aan de verdachte gelinkt en meegenomen in zijn ten laste legging.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen