Clicky


Spaanse politie doet inval bij Barcelona, oud-voorzitter opgepakt

Spaanse politie doet inval bij Barcelona, oud-voorzitter opgepakt
01-03-2021 13:54 | Sport | auteur ANP

BARCELONA - De Catalaanse politie heeft maandag een inval gedaan bij de kantoren van FC Barcelona, de club van trainer Ronald Koeman. Oud-voorzitter Josep Maria Bartomeu, die eind vorig jaar onder grote druk opstapte, en algemeen directeur Oscar Grau zouden beiden thuis opgepakt zijn, melden diverse Spaanse media. Ook Jaume Masferrer, de adviseur van Bartomeu, en het hoofd juridische zaken van Barcelona zouden zijn opgepakt.

Barcelona belooft in een verklaring op de website "volledige medewerking" aan het onderzoek. Volgens de Catalaanse club zijn de opsporingsdiensten in Camp Nou op zoek naar informatie en documentatie.

De Spaanse fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst leidt de operatie. De aanhoudingen en de doorzoeking in stadion Camp Nou zouden te maken hebben met het schandaal dat bekend staat als 'Barça-gate'. Bartomeu zou voor zo'n 1 miljoen euro een bedrijf hebben ingehuurd dat online een lastercampagne opzette tegen zijn tegenstanders, onder wie de huidige selectiespelers Lionel Messi en Gerard Piqué en oud-spelers als Xavi en Pep Guardiola. Die campagne was naar verluidt ook bedoeld om het imago van Bartomeu juist te verbeteren.

Eind oktober vorig jaar stapte Bartomeu op als voorzitter. Hij stond onder grote druk, niet alleen vanwege de teleurstellende sportieve resultaten van Barcelona, maar ook vanwege het sluimerende schandaal en alle perikelen rond sterspeler Messi. De Argentijn wilde afgelopen zomer vertrekken, maar hij werd door de clubleiding aan zijn contract gehouden. Komende zondag is de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Er zijn drie kandidaten: Joan Laporta, Toni Freixa en Victor Font.

Koeman speelt woensdag met zijn elftal de return tegen Sevilla in de halve finales van het Spaanse bekertoernooi. Barcelona moet in Camp Nou de 2-0-nederlaag in Sevilla zien weg te werken. Afgelopen zaterdag won de ploeg van Koeman, met daarin onder anderen de oud-Ajacieden Frenkie de Jong en Sergiño Dest, in de Spaanse competitie met 2-0 bij Sevilla.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions