Clicky

 
Transport Online - Netanyahu: Iran zit achter ontploffing bij vrachtschip MV Helios Ray

Netanyahu: Iran zit achter ontploffing bij vrachtschip MV Helios Ray

Netanyahu: Iran zit achter ontploffing bij vrachtschip MV Helios Ray
01-03-2021 11:52 | Incidenten | auteur ANP/RTR/AFP

JERUZALEM - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu houdt Iran verantwoordelijk voor een explosie bij een Israëlisch schip. "Het was een Iraanse operatie. Dat is duidelijk", zei Netanyahu.

Het vrachtschip MV Helios Ray liep vorige week schade op in de Golf van Oman. Een ontploffing sloeg gaten in de romp, maar er vielen voor zover bekend geen slachtoffers. Een Israëlische minister zei dat uit beelden van de schade kan worden opgemaakt dat mijnen zijn bevestigd aan het schip.

Iran zegt niets te maken te hebben met de explosie bij het vrachtschip. "We spreken deze beschuldiging met klem tegen", reageerde een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken op de uitspraken van Netanyahu. "De veiligheidssituatie in de Perzische Golf is extreem belangrijk voor Iran."

Confrontatie

Netanyahu zei op de radio dat zijn land in de hele regio de confrontatie aangaat met Iran. Het interview werd uitgezonden nadat Syrië melding had gemaakt van een Israëlische raketaanval. De Syrische luchtverdediging zou meerdere projectielen hebben neergehaald. Israël heeft niet bevestigd dat het achter die aanval zit.

Een waarnemingsgroep zegt dat de raketbeschieting was gericht tegen een gebied ten zuiden van de Syrische hoofdstad Damascus. Daar zouden zich troepen bevinden van de Iraanse Revolutionaire Garde en de Hezbollah-beweging, een bondgenoot van Teheran.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats