Clicky


PostNL profiteert volop van coronacrisis, winst ruim verdubbeld

PostNL profiteert volop van coronacrisis, winst ruim verdubbeld
01-03-2021 08:38 | Bedrijfsresultaten | auteur ANP

DEN HAAG - PostNL heeft sterk geprofiteerd van de coronacrisis waardoor mensen veel meer post verstuurden en pakketten bestelden. De onderneming zag de jaaromzet stijgen, waarbij de winst meer dan verdubbelde ten opzichte van een jaar eerder.

Doordat veel mensen vorig jaar noodgedwongen thuisbleven vanwege de viruspandemie heeft internetshoppen een vlucht genomen, en daardoor had PostNL veel meer pakketjes te bezorgen. Dat zorgde ervoor dat de omzet van het bedrijf steeg tot krap 3,3 miljard euro, afgezet tegen dik 2,8 miljard euro een jaar eerder. In het slotkwartaal van 2020 waarin ook veel winkels dicht moesten, zette het bedrijf ruim 1 miljard euro om.

De winst uit voortgezette activiteiten steeg van 72 miljoen euro in 2019 naar 209 miljoen euro afgelopen jaar. Vanwege de goede prestaties werd de winstuitkering voor medewerkers verhoogd. Verder kondigde PostNL aan het betalen van dividend aan de aandeelhouders te hervatten. PostNL wil hen 0,28 euro per aandeel uitkeren.

Topvrouw Herna Verhagen van PostNL spreekt in een toelichting van een uitzonderlijk jaar met ongekende omstandigheden. Ook dit jaar zal volgens haar de onzekerheid rond de coronapandemie aanhouden. De komende jaren zal PostNL ook 80 miljoen euro uitgeven aan verdere digitalisering.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions