Transport Online - Kaag botst hard met Wilders over diversiteit in verkiezingsdebat

Kaag botst hard met Wilders over diversiteit in verkiezingsdebat

Kaag botst hard met Wilders over diversiteit in verkiezingsdebat
28-02-2021 23:41 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - D66-leider Sigrid Kaag is tijdens het RTL-verkiezingsdebat hard gebotst met PVV-leider Geert Wilders over diversiteit. "U werkt keihard mee aan uitsluiting", zei Kaag tegen Wilders.

De botsing gebeurde tijdens de behandeling van de stelling dat een partij in een volgend kabinet minimaal 10 procent bewindslieden van kleur of niet-westerse achtergrond zou brengen. Wilders zei dat in zijn kabinet Zwarte Piet minister van Cultuur zou worden.

"Daar begint u weer met die zielige Zwarte Piet", zei Kaag. Ze ergerde zich duidelijk aan de woorden van Wilders. Volgens haar heeft de PVV-leider "plezier in kwetsen". Wilders zei daarop helemaal zat te zijn van dat "discriminatiegedoe".

Hard tegen hard

Zes partijleiders zijn met elkaar in debat in het Amsterdamse Felix Meritis. Naast Kaag en Wilders gaat het om Mark Rutte (VVD), Wopke Hoekstra (CDA), Lilian Marijnissen (SP) en Jesse Klaver (GroenLinks).

Ook over het onderwerp klimaat ging het hard tegen hard. Klaver noemde Rutte en Hoekstra leugenaars, omdat zij zeggen de klimaatdoelen te willen halen met behulp van kernenergie. Dat kan helemaal niet in de komende tien jaar, aldus de GroenLinks-voorman. "Hier wordt gelogen", zei hij, terwijl Rutte dat volgens hem helemaal niet nodig heeft: "U staat in de peilingen op driehonderd zetels", zegt Klaver.

Hoekstra en Rutte legden allebei uit dat kernenergie wat hen betreft vooral op lange termijn moet worden ingezet, terwijl wind- en zonne-energie vooral op korte termijn soelaas moeten bieden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen