Clicky

 
Transport Online - Zeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein

Zeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein

Zeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein
28-02-2021 19:42 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Bij een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam zijn zondagmiddag zeventien aanhoudingen verricht, meldt de politie.

Twee mensen werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde, drie voor belediging, vier voor openlijke geweldpleging en acht voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Zondag waren opnieuw tegenstanders van het coronabeleid naar het plein gekomen om daar 'koffie te drinken'. In totaal ging het om zo'n vijfhonderd actievoerders. Sommige 'koffiedrinkers' hadden doeken en borden meegenomen met teksten als 'Bevrijd Nederland nu'. Ook waren er veel gele paraplu's waar 'liefde en vrijheid' op stond en ballonnen in de vorm van hartjes. Volgens de politie hielden de demonstranten zich niet aan de coronamaatregelen.

Rond 15.00 uur werd de demonstratie door de Amsterdamse driehoek van politie, justitie en burgemeester ontbonden en werd er een noodbevel afgekondigd. Volgens de gemeente negeerde de groep demonstranten de waarschuwingen en bevelen van de politie, waarna de Mobiele Eenheid werd ingezet om het plein te ontruimen.

Een deel van de demonstranten verplaatste zich hierna naar het Leidseplein. Ook daar werd de demonstratie door de driehoek ontbonden. Omdat alle demonstranten gehoor gaven aan de oproep te vertrekken, zijn op het Leidseplein geen aanhoudingen verricht, zegt de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,099
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions