Transport Online - Italië scherpt coronamaatregelen weer aan

Italië scherpt coronamaatregelen weer aan

Italië scherpt coronamaatregelen weer aan
27-02-2021 19:05 | Coronavirus | auteur ANP/BLOOMBERG

ROME - De Italiaanse regering heeft de coronabeperkingen in Milaan en Turijn, omliggende gebieden en drie andere regio's aangescherpt om een toename van het aantal besmettingen in het land tegen te gaan.

Minister van Volksgezondheid Roberto Speranza ondertekende maatregelen waarmee in de regio's Lombardije, Piemonte en Marche (Marken) in Noord- en Midden-Italië code oranje geldt en de gebieden Molise en Basilicata als rode zones worden aangemerkt. Door de nieuwe restricties moeten bars en restaurants sluiten en mogen inwoners hun dorpen of steden niet verlaten. In enkele gebieden, zoals in het zwaar getroffen Basilicata, gaan ook scholen dicht, meldt persbureau Ansa.

Het aantal coronabesmettingen in Italië groeit, vooral door de Britse variant. De afnemende gemiddelde leeftijd van besmette personen zou een teken kunnen zijn van verspreiding van mutanten van het coronavirus, vertelde hoofd preventie Giovanni Rezza van het ministerie van Volksgezondheid vrijdag tegen verslaggevers.

Italië meldde vrijdag ruim 20.000 nieuwe besmettingen, het hoogste aantal sinds 1 januari dit jaar. Het aantal patiënten op de intensive care nam voor de negende dag op rij toe en volgens Rezza bevindt de ic-capaciteit zich dicht bij een kritiek niveau.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen