Clicky


Ramen Joods restaurant HaCarmel opnieuw beklad

Ramen Joods restaurant HaCarmel opnieuw beklad
27-02-2021 10:45 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De ramen van het Joodse restaurant HaCarmel op de Amstelveenseweg in Amsterdam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw beklad.

Er wordt bij het restaurant, dat al vaker doelwit is geweest van antisemitische incidenten, sporen- en ander onderzoek gedaan door de politie.

Vorig jaar augustus werd de toen 46-jarige Hassan N. door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf (waarvan vier maanden voorwaardelijk) wegens het plaatsen van een nepbom bij HaCarmel.

De advocaat van de eigenaren van HaCarmel merkte destijds tijdens de zitting op dat de nepbom het zevende antisemitische incident rond het restaurant in 2,5 jaar tijd was.

CIDI, een stichting die opkomt voor het recht op vrede en veiligheid voor Israël en het Joodse volk, reageert op Twitter verontwaardigd op de bekladding. "Stuitend: voor de zoveelste keer is het Joodse restaurant HaCarmel doelwit van een aanval. Horecaondernemers hebben het al zwaar, en dan komt er voor dit restaurant ook nog eens Jodenhaat bij. Antisemitisme moet harder worden aangepakt."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions