Transport Online - Werkend drugslab in Kootstertille ontmanteld [+foto's]

Werkend drugslab in Kootstertille ontmanteld

Werkend drugslab in Kootstertille ontmanteld [+foto's]
27-02-2021 10:38 | Binnenland | auteur Redactie

KOOTSTERTILLE - De politie heeft vrijdagavond in een loods aan de Oastkern in Kootstertille een drugslab aangetroffen. De inval werd verricht op grond van een tip die de politie ontving. In het pand bevonden zich twee mannen van 47 en 53 jaar. Beiden werden aangehouden.

In het drugslab werd methamfetamine (crystal meth) geproduceerd. Agenten troffen in de loods grondstoffen aan voor de productie van deze synthetische harddrugs Het drugslab was ten tijde van de inval in werking. Met deze inval is daarmee een einde gemaakt aan de productie van synthetische drugs en ook aan een gevaarlijke situatie voor omwonenden. Een drugslab kan zorgen voor brand of een ontploffing en er wordt met levensgevaarlijke chemicaliën gewerkt, waarschuwt de politie.

 

Aanhoudingen

De twee verdachten zijn in een cel ingesloten. Zij worden gehoord over hun betrokkenheid bij het drugslab. Uit onderzoek moet blijken wat hun rol is geweest bij de productie van de drugs. Meerdere aanhoudingen worden in dit onderzoek niet uitgesloten. Het drugslab wordt vandaag ontmanteld door het team Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), die gespecialiseerd is in het ruimen van drugslabs en het werken met gevaarlijke stoffen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen