Clicky


Oppositievoorman Navalni aangekomen in strafkolonie

Oppositievoorman Navalni aangekomen in strafkolonie
26-02-2021 15:01 | Buitenland | auteur ANP/DPA

MOSKOU - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni is aangekomen in een strafkolonie om zijn straf van 2,5 jaar uit te zitten. De autoriteiten hebben dit vrijdag bevestigd. Navalni was donderdag uit een gevangenis in Moskou vertrokken.

De Russische autoriteiten geven advocaten en familie geen informatie over waar de gevangene naartoe wordt gebracht tot die daar is aangekomen. Navalni's advocaat had daar vrijdag echter nog steeds geen informatie over ontvangen. Volgens de gevangenisautoriteiten is Navalni in een gemiddeld beveiligd complex, waar hij onder "volstrekt normale omstandigheden" wordt vastgehouden en desgewenst kan werken in een fabriek. Er is geen enkel gevaar voor zijn gezondheid, beklemtonen ze, maar hij moet wel de eerste twee weken afgezonderd blijven vanwege het coronavrius.

De 44-jarige Navalni is een belangrijke opponent en criticus van het Kremlin en de miljardairs rond het bestuurlijke apparaat. Hij voert via internet campagne tegen corruptie en machtsmisbruik. Hij aast ook op het presidentschap. Navalni kreeg in 2014 na een omstreden proces een celstraf opgelegd wegens fraude, maar die werd omgezet in een voorwaardelijke invrijheidstelling. Hij zou afgelopen jaar de voorwaarden echter hebben geschonden en werd in januari na terugkeer uit Duitsland opgepakt.

Rusland heeft in het verleden ver afgelegen gevangeniscomplexen gebouwd, die strafkolonies worden genoemd. Er zijn er meer dan zevenhonderd van.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions