Clicky


DAF ontvangt grote order van de Belgische krijgsmacht

DAF ontvangt grote order van de Belgische krijgsmacht
26-02-2021 13:35 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

EINDHOVEN -  DAF heeft een grote order ontvangen van de Belgische krijgsmacht. De opdracht omvat de levering en het onderhoud van 879 all wheel drive CF Military trucks. De levering van de eerste voertuigen staat gepland voor 2022; de laatste voertuigen worden in 2025 gebouwd.

De order van 879 CF legervoertuigen bestaat uit 636 2-assige trucks met een 4x4 aandrijflijn, die zullen worden ingezet voor algemene transporttaken. Daarnaast levert DAF 243 trucks met een 4-assige 8x8 aandrijflijn voor een veelheid aan toepassingen (kipper, containertransport en inzet waarvoor een kraan nodig is).

Ongeëvenaarde offroad-capaciteiten

Voor de CF Military modellen werkt DAF nauw samen met het gerenommeerde TATRA Trucks in Tsjechië. Dat resulteert in een uniek chassis-concept met een centrale buis, waarin de onafhankelijke wielophanging en de eersteklas aandrijflijn geïntegreerd zijn. Dit geeft de CF Military ongeëvenaarde off-road-capaciteiten en uitzonderlijk rijcomfort, zelfs in de meest uitdagende terreinen. De trucks worden aangedreven door een 10,8 liter PACCAR MX-11 (4x4) of een 12,9 liter PACCAR MX-13 (8x8) motor met vermogens van 300 kW/410 pk tot 340 kW/460 pk.

DAF heeft HIAB geselecteerd als leverancier voor alle haakarmsystemen en laadkranen. VS-Mont levert de kipperopbouw en Porgest tekent voor de laadbakken. In totaal zullen 352 CF Military voertuigen worden uitgerust met een geavanceerde ballistische cabine, geleverd door TATRA Defense Systems.  

Cabines ‘Made in Belgium’

De productie van de cabines van de CF Military trucks vindt plaats in de DAF-fabriek in het Belgische Westerlo. De motoren worden gebouwd in de motorenfabriek van DAF in Eindhoven. De chassis worden geproduceerd bij TATRA in Tsjechië.

Onderhoud door DAF-dealers

Het volledige onderhoud van de CF Military trucks van de Belgische krijgsmacht kan worden uitgevoerd door het professionele DAF-dealernetwerk met 27 locaties in België en door de meer dan 1.100 wereldwijd. Voor een toonaangevende beschikbaarheid van onderdelen kan de DAF-dealerorganisatie overal ter wereld rekenen op de steun van PACCAR Parts.

“We zijn erg trots dat we deze prestigieuze order van de Belgische strijdkrachten hebben ontvangen”, aldus Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks. “Omdat onze ultramoderne cabine- en assenfabriek in Westerlo is gevestigd, beschouwen we België als onze thuismarkt. Dat maakt deze order extra waardevol voor ons. Met de CF Military voertuigen bieden we het Belgische leger een serie unieke trucks waarmee ze onder alle omstandigheden hun verantwoordelijke taak perfect kunnen uitvoeren.”

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions