Clicky


Politie onderzoekt of Baudet coronaregels overtrad op Urk

Politie onderzoekt of Baudet coronaregels overtrad op Urk
26-02-2021 11:55 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De politie onderzoekt op verzoek van het Openbaar Ministerie of partijleider Thierry Baudet de coronaregels heeft overtreden tijdens zijn bezoek aan Urk eerder deze week. Tijdens dat bezoek van de voorman van Forum voor Democratie (FVD) stonden heel veel mensen dicht bij elkaar. Er werden veel handen geschud en Baudet at haring in een visrestaurant waar veel tafeltjes waren bezet.

Volgens een woordvoerster van het OM leek het in Harderwijk en Veenendaal, waar Baudet ook op bezoek kwam, veel beter te gaan. Maar beelden van het bezoek aan Urk lijken te laten zien dat daar mogelijk strafbare dingen zijn gebeurd, zegt zij. Onder meer uit onderzoek van die beelden moet blijken wat er precies is gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk was. Het is nog niet bekend hoelang het onderzoek gaat duren.

Het bezoek van Baudet bracht dinsdag honderden mensen op de been in Urk. De FVD-leider droeg geen mondkapje en liet zich met veel mensen gearmd op de foto zetten. Daarna ging hij met zijn campagneteam naar een visrestaurant om daar haring te eten, terwijl veel Urkers binnen aan tafeltjes gingen zitten. Later schudde hij nog handen op vissersboten. Hij noemde Urk "een persoonlijke favoriet om te bezoeken". Tijdens het bezoek is niet ingegrepen door politie of handhavers. Burgemeester Cees van den Bos was ontstemd over het verloop van het bezoek.

Het OM wil weten of Baudet welbewust de coronaregels heeft overtreden. Het zou ook kunnen dat anderen hem in die situatie hebben gebracht. De voorman van FVD kan een coronaboete krijgen.

Een woordvoerder van FVD laat weten dat de partij op de hoogte is gebracht van het onderzoek. "We wachten het onderzoek af alvorens te reageren, maar zien de uitkomsten van het onderzoek met veel vertrouwen tegemoet."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions