Clicky


Nieuwe Scania P410 containerwagen voor Thielen Containertransport

Nieuwe Scania P410 containerwagen voor Thielen Containertransport
26-02-2021 11:51 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DEURNE - Thielen Containertransport in Deurne nam afgelopen week een nieuwe Scania P410 6x2*4 containerwagen met haakarmsysteem in gebruik. De derde alweer in amper drie jaar. Directeur Jurgen Thielen is dan ook volledig overtuigd geraakt van de duurzame kwaliteit van het merk. “Wij rijden lang met onze trucks. En dan zie je dat een Scania er na 10 jaar nog mooi strak bijstaat.”

Nu is dat niet de enige reden waarom Thielen is overgestapt naar Scania. ”Het zwaartepunt van ons werk ligt in het op- en afzetten van containers op bouwplaatsen. Daar is nooit ruimte. Wij zoeken dus een optimale balans tussen wendbaarheid, laadvermogen, comfort en ergonomie voor de chauffeur. Dat is waar Scania met zijn verlengde P-dagcabine heel goed scoort. Hij is compacter dan een slaapcabine, biedt meer ruimte dan een dagcabine en heeft toch een bagageluik dat, zoals bij de grotere cabines, van buitenaf toegankelijk is. Daarbij is de instap, net als de spiegelbezetting, een voorbeeld in de branche. Ook de zichthoeken zijn optimaal. Die wij nog verder verbeteren door het mee bestellen van extra zijramen, een achterruit en een camera. Wat dat betreft, benutten wij alle pluspunten van de modulaire bouwwijze van Scania optimaal.”

Dat geldt ook voor het chassis van de truck. “Wij willen een zo kort mogelijke draaicirkel. Dus hebben we bij deze truck gekozen voor een gestuurde naloopas op het kortste en sterkste chassis wat Scania kan leveren. Dat Scania af-fabriek een chassis heeft waarbij de innerliner helemaal tot het einde van het chassis doorloopt, is voor ons een pluspunt. Net zoals dat het standaard het laagste chassis in de markt is. Verder kozen we voor luchtvering op alle assen. Want dan kan de chauffeur in de truck in één oogopslag zien met welke gewichten hij rijdt en snel op de blokken laten zakken en dat is van belang bij het op- en afzetten van de container. Het is stabieler én alles blijft langer heel.

Dat Thielen nu voor de derde keer in korte tijd voor Scania kiest, begon drie jaar terug toen hij een gebruikte Scania G kon overnemen. “Die is nu tien jaar oud, maar staat er nog heel fris bij. Daarin zie je toch de kwaliteit van de Scania bouwwijze terugkomen: het is allemaal net iets duurzamer. Bij ons telt dat omdat wij zo’n 20 tot 30 keer per dag op- en afzetten. Dat is niet meer dan maximaal een 45.000 km per jaar. Dus doen wij 10 jaar met een auto. Motorisch zouden alle merken dat denk ik wel aankunnen. Het verschil in kwaliteit uit zich veel meer in de algemene slijtage. Na tien jaar staat menig ander merk er toch vermoeider bij dan een Scania.”

“Die duurzaamheid was de reden om vorig jaar voor het eerst een nieuwe Scania P te bestellen. Dat is een universeel voertuig geworden met zowel een haakarm als een cabinekraan”, vertelt Jurgen. “Normaal rijdt hij tweekuubs containers. We lieten een platte laadbak maken die door de haakarm op het chassis getrokken wordt. Daarop passen 10 tweekuubs containers leeg of zes volle. De chauffeur tilt die met de kraan van en op de auto. Maar als het druk is in de grote containers, zetten we de platte bak af en is hij daarmee 100 procent inzetbaar. Zo vangen we makkelijk de pieken op.”

De nieuwste P410 is echt alleen bedoeld als haakarmtruck. “Deze kozen we wederom in een XT uitvoering. Het belangrijkste vind ik de stalen bumper. Als je zoals wij heel veel op bouwplaatsen werkt, telt dat. Verder vond ik de uitstraling helemaal geweldig met die roosters voor de koplampen en de stevige spiegelhuizen. En dan die reling en opstap op links zodat je zo vanuit de cabine bij de bak kan komen. Maar we hebben binnen weer niet voor de grijze bouwbestendige XT-stoffering gekozen maar voor echt leer. Dat houdt makkelijker schoon en ik doe de chauffeur er een plezier mee.”

De Scania SCR-only zescilinder met 410 pk staat te boek als heel zuinig. “Dat is meegenomen maar in ons werk is zoiets nagenoeg niet te meten. Voor ons is het veel belangrijker dat de chauffeur fijn kan werken met de truck. Dat hij snel en vooral zonder moeite kan in- en uitstappen. Als ik daardoor één bak per dag meer kan vervoeren, verdien ik waarschijnlijk meer dan met een paar druppels minder.”

Thielen heeft zijn Scania’s in onderhoud bij de Scania-dealer in Someren.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions