Clicky

 
Transport Online - Containerreus MSC opent nieuw depot binnen North Sea Port

Containerreus MSC opent nieuw depot binnen North Sea Port

Containerreus MSC opent nieuw depot binnen North Sea Port
26-02-2021 11:25 | Haven Nieuws | auteur Redactie

TERNEUZEN - MSC versterkt zijn aanwezigheid binnen North Sea Port. De groep opent een nieuw containerdepot bij Vlaeynatie in Terneuzen. De wereldspeler in het containervervoer trekt daar de kaart van binnenvaart en spoor. Ook North Sea Port zet daar op in.

Mediterranean Shipping Company (MSC) is een van de allergrootste zeevervoerders van containers ter wereld. De groep vult die activiteit aan landzijde aan met een ruime waaier aan logistieke diensten. Daar horen containerdepots bij waar de rederij laadkisten ter beschikking stelt van haar klanten. De rederij blijft dat netwerk uitbreiden. MSC beschikt binnen North Sea Port al over dergelijke depots bij Stukwerkers in Gent en bij Kloosterboer en Verbrugge in Vlissingen. Daar voegt het nu een volgend steunpunt bij Vlaeynatie aan de Autrichehaven in Terneuzen aan toe. Dit biedt een uitstekende uitvalsbasis voor de bediening van industrie en landbouw.

Trimodale terminal

Naast de meststoffenterminal voor Plantacote en zijn Zeeland Sugar Terminal baat bulkbehandelaar Vlaeynatie in Terneuzen een 30.000 m² grote containerterminal 3MCT uit. Die sluit aan op de weg, het water en het spoor. MSC zet in zijn streven naar duurzaamheid sterk in op het gebruik van alternatieve transportmodi. Bij 3MCT komen dagelijks binnenschepen containers laden en lossen van of naar alle grote containerterminals in Antwerpen en Rotterdam. Treinen verbinden de terminal met Antwerpen, de centrale draaischijf in het Europese netwerk van MSC, en Zeebrugge. Voor het voor- of natransport over de weg staat Swagemakers, de eigen transportdochter van Vlaeynatie, zo nodig klaar.

Groei in containeroverslag en vervoer per binnenvaart en spoor

Voor North Sea Port is de beslissing van MSC tweemaal goed nieuws, onderstreept CEO Daan Schalck. “Een bijkomend depot zet de groei van onze containeroverslag, die zich vorig jaar doorzette, kracht bij. Wanneer een speler van het formaat van MSC zo’n stap zet, gebeurt dat niet zonder reden en blijft dat niet onopgemerkt. Het geeft nog eens aan dat North Sea Port als schakel tussen de deepsea-containerhavens en het achterland een rol van betekenis kan spelen.”

Het plaatst ook een andere sterkte van North Sea Port voor het voetlicht: de haven is een knooppunt waar voor elk transport de juiste modus ingeschakeld kan worden en waar bedrijven de files op het wegennet kunnen omzeilen door lading via de binnenvaart of het spoor te vervoeren. De waterweg is met 58% van het volume bij North Sea Port de onbetwiste koploper in het achterlandvervoer.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden