Transport Online - Bruls wil snel versoepelen: 'dit is niet meer te houden'

Bruls wil snel versoepelen: 'dit is niet meer te houden'

Bruls wil snel versoepelen: 'dit is niet meer te houden'
25-02-2021 23:52 | Coronavirus | auteur ANP

NIJMEGEN - "De huidige coronamaatregelen zijn niet te houden. Het kabinet moet binnen enkele weken versoepelen, om te beginnen door in de buitenlucht meer mogelijk te maken". Dat zegt Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en het landelijke Veiligheidsberaad in het AD.

Bruls reageert hiermee op de drukte in de parken verspreid over Nederland de afgelopen dagen en het voornemen van een deel van de horeca om volgende week tegen de regels in de terrassen open te gooien.

"We moeten accepteren dat mensen op een ongereguleerde manier buiten zijn. We kunnen niet anders dan enigszins toestaan dat het druk wordt. Ik begrijp heel goed dat na elf maanden het draagvlak voor de coronamaatregelen minder is geworden. Elke maatregel begint sleets te raken. Straffen en handhaven gaan we niet meer 100 procent volhouden", aldus Bruls.

De burgemeester waarschuwt de horeca wel dat er zal worden opgetreden als de terrassen in zijn stad dinsdag open gaan.

Bruls verwacht het kabinet binnen enkele weken met meer versoepelingen komt: "Het is nog even volhouden. Maar ik vind het eerlijk gezegd ook lastig uit te leggen waarom de kappers wel open mogen en de terrassen niet."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen