Clicky

 
Transport Online - Horecabranche begint nog een corona-rechtszaak tegen overheid

Horecabranche begint nog een corona-rechtszaak tegen overheid

Horecabranche begint nog een corona-rechtszaak tegen overheid
25-02-2021 19:16 | Binnenland | auteur ANP

WOERDEN - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) begint nog een corona-rechtszaak tegen de overheid. De brancheorganisatie wil via een kort geding afdwingen dat een beloofde aanvulling op de zogeheten TVL-coronasteun zo snel mogelijk wordt uitbetaald.

Veel eigenaren van restaurants en cafés hebben deze week een bericht gekregen van de overheid dat dit geld niet zoals verwacht eind februari zal worden betaald, maar "binnen 16 weken". De vertraging zou te maken hebben met "ingrijpende systeemwijzigingen".

Volgens KHN dreigen veel ondernemers hierdoor in betalingsproblemen te komen. "Het is in een lange reeks de zoveelste klap in je gezicht en je wordt er misselijk van", zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen. "De telefoon staat bij ons roodgloeiend, horecaondernemers kunnen dit er absoluut niet bij hebben."

Openen

De horecabranche kondigde eerder deze week al een rechtszaak aan om de sector weer te laten openen. Ook wilde KHN via een bodemprocedure een schadevergoeding voor de branche regelen. De organisatie benadrukt dat de zaken worden doorgezet, maar wanneer ze precies dienen is nog niet bekend.

Donderdagmiddag vond er nog spoedoverleg plaats met onder anderen demissionair minister Bas van ‘t Wout van Economische Zaken. Hier heeft KHN gesproken over zowel de heropening van de horeca - en in het bijzonder de terrassen - en de uitbetalingsproblemen rond de TVL-regeling. Maar het overleg verliep volgens de branche teleurstellend en heeft niets opgeleverd.

De TVL, voluit Tegemoetkoming Vaste Lasten, is bedoeld voor mkb-ondernemers en zelfstandigen die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen, maar wel doorlopende vaste lasten hebben. In december is door de overheid besloten dat de hoeveelheid subsidie voor een ondernemer afhankelijk zou worden van diens omzetverlies. Bij 30 procent omzetverlies is het subsidiepercentage 50 procent. Bij 100 procent omzetverlies loopt dit op naar 70 procent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden