Transport Online - Nadal zegt toernooi in Rotterdam af wegens rugblessure

Nadal zegt toernooi in Rotterdam af wegens rugblessure

Nadal zegt toernooi in Rotterdam af wegens rugblessure
25-02-2021 16:12 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Tennisser Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor het ATP-toernooi in Rotterdam, dat maandag begint. De nummer 1 van de plaatsingslijst heeft zich moeten terugtrekken wegens een rugblessure, waarvan hij bij de Australian Open last had. De Spanjaard verloor vorige week in Melbourne in de kwartfinales van de Griek Stefanos Tsitsipas in vijf sets.

Door de absentie van Nadal is de Rus Daniil Medvedev de nieuwe lijstaanvoerder in Ahoy. De huidige nummer 3 van de wereld bereikte in Australië de finale. Daarin verloor hij zondag in drie sets van de Serviër Novak Djokovic.

Toernooidirecteur Richard Krajicek reageerde ingetogen op de afzegging van de nummer 2 van de wereld. "We keken er natuurlijk heel erg naar uit om Rafael Nadal in actie te zien, zeker omdat het zijn eerste optreden sinds 2009 zou zijn. We zullen hem de komende week missen. Gelukkig hebben we nog steeds een fantastische lijst over, met spelers als Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev en Andrej Roeblev."

Volgens Nadal zou deelnemen in Ahoy voor hem nu geen verstandige keuze zijn. "Het is een grote teleurstelling dat ik me moet terugtrekken in Rotterdam. Zoals de meeste fans weten, had ik rugklachten in Australië, die begonnen in Adelaide en doorgingen tijdens Melbourne. We vonden een tijdelijke oplossing waardoor ik pijnloos kon spelen in de tweede week van het toernooi. Eenmaal terug in Spanje heb ik mijn dokter bezocht en samen met mijn team hebben ze geadviseerd om de komende week niet te spelen."

Ook Nadal betreurt zijn gedwongen afwezigheid bij het indoortoernooi in de Maasstad, dat hij nog nooit won. "Ik keek er echt naar uit om terug te komen naar Rotterdam en Nederland, want het is al een tijdje geleden dat ik daar speelde en dit was het perfecte jaar voor mijn kalender. Ik hoop snel terug te komen en daar te spelen. Ik wens het toernooi heel veel succes, het is altijd een evenement van topklasse."

Nadal haalde tijdens zijn tweede en laatste deelname in Ahoy in 2009 de finale. De twintigvoudig grandslamkampioen verloor destijds van de Schot Andy Murray. Een jaar eerder, bij zijn debuut in Rotterdam, verloor hij in de tweede ronde.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen