Clicky

 
Transport Online - cargo-partner neemt Transcargo over

cargo-partner neemt Transcargo over

cargo-partner neemt Transcargo over
25-02-2021 11:45 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

WENEN - Na een jaar van succesvolle samenwerking in het magazijn van Transcargo in Roermond, heeft cargo-partner het Nederlandse logistieke bedrijf overgenomen en is begonnen met de geleidelijke integratie van Transcargo in de cargo-partnergroep als onderdeel van zijn uitbreidingsstrategie in West-Europa.

Per 16 februari 2021 heeft cargo-partner de overname van Transcargo in Nederland afgerond, waarmee de groeiende voetafdruk van het bedrijf in West-Europa is geconsolideerd. Deze investering breidt de activiteiten van cargo-partner in Nederland uit en vormt een aanvulling op het bestaande service- en productportfolio met Transcargo's expertise op het gebied van logistiek, diensten met toegevoegde waarde en landdiensten.

De integratie van Transcargo zal worden geleid door cargo-partner Network BV, dat in 2006 in Nederland werd opgericht. Stefan Krauter, CEO van de cargo-partner groep, over het belang van deze investering: “Dit is de eerste volledige overname in de cargo -partner geschiedenis en het zal sterk onze strategische doelstellingen ondersteunen om onze end-to-end capaciteiten en onze West-Europese activiteiten uit te breiden. Na de positieve ontwikkeling van onze activiteiten in de Benelux, inclusief de vertegenwoordigingen op de luchthaven van Luik en in Roermond die we vorig jaar openden, is dit de volgende stap in onze voortdurende expansie."Het bedrijf begon zijn samenwerking met Transcargo in mei 2020 met een kantoor en magazijn in Roermond, Nederland. Het magazijn is gelegen op een strategische logistieke hotspot binnen 250 km van 10 miljoen inwoners, met ideale luchthaven- en havenverbindingen en dichtbij de grens met België, Luxemburg en Duitsland.

Het kantoor in Roermond zal tal van nationale, internationale en wegtransporten verwerken, terwijl het nieuwe magazijn zal fungeren als Europees distributiecentrum voor regionale en wereldwijde logistiek. Het logistieke centrum biedt 17.000 m² opslagruimte en is verbonden met het netwerk van vrachtpartners in Centraal- en Oost-Europa door twee wekelijkse vertrekken vanuit Roermond naar de hub van het bedrijf nabij de luchthaven van Wenen.

Van daaruit biedt cargo-partner een breed scala aan lijnverbindingen door de hele regio, met lokale last mile-distributie binnen 24 tot 28 uur. Bovendien biedt cargo-partner gecombineerde weg- en spoortransportoplossingen van en naar China via tal van spoortransportknooppunten in Europa.

cargo-partner heeft inmiddels meer dan 50 medewerkers in Nederland op drie locaties in Rotterdam, Schiphol en Roermond. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats